Antena Meniu Search
x

Filmul terifiant al operațiunii de salvare a bătrânilor din azilul devastat de un incendiu, în Capitală

Un azil de bătrâni a luat foc, în Bucureşti, la primele orele ale dimineţii. Iar 20 de bătrâni, cei mai mulţi imobilizaţi la pat, erau înăuntru.

Vezi și

Un azil de bătrâni a luat foc, în Bucureşti, la primele orele ale dimineţii. Iar 20 de bătrâni, cei mai mulţi imobilizaţi la pat, erau înăuntru. Cele două asistente care îî îngrijeau au fost primele care s-au salvat. Pe bunicii bolnavi, i-au scos, cu tot cu paturi, rând pe rând, pompierii. Pentru unul dintre ei, a fost prea târziu. 19 au ajuns la spital.

În infernul care a cuprins căminul, 20 de bătrâni deveniseră prizonieri. Mulţi dintre ei, imobilizaţi la pat, erau convinşi că vor pieri.

Plutonierul major Ionel Negrescu a fost unul dintre primii pompieri care au răspuns apelului. Era ora 6 şi 20 de minute când el şi echipajul său au ajuns la căminul mistuit de flăcări.

A urmat o salvare dramatică. Pompierii i-au scos afară pe oameni cu tot cu pături, unul câte unul.

Deşi planul roşu de intervenţie a fost activat şi au intervenit 10 autospeciale de stingere şi două pentru intervenţie la înălţime, strada pe care e amplasat căminul de bătrâni era mult prea îngustă pentru ca autospecialele să poată ajunge la hidranţi.

Incendiul s-a extins şi la alte două clădiri vecine, iar pompierii au fost nevoiţi să decoperteze acoperişul clădirii pentru a opri răspândirea flăcărilor.

Cei mai mulţi s-au intoxicat cu fum. Şi un pompier s-a rănit în misiune, coborând scările. Pacienţii au ajuns la spitalele Sf. Ioan, Sf. Pantelimon, Universitar şi Ilfov.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Filmul terifiant al operațiunii de salvare a bătrânilor din azilul devastat de un incendiu, în Capitală