Antena Meniu Search
x

Un băiat de 15 ani a sunat la 112 şi a strigat "Ajutor", ca provocare în timpul unui joc. Cum au reacţionat poliţiştii

Un băiat de 15 ani a fost amendat după ce a sunat la 112 și a strigat „Ajutor”. Polițiștii au stabilit că acesta apelase numărul unic în urma unei provocări primite în timpul unui joc, informează Mediafax.

de Redactia Observator

la 01.07.2024 , 17:37

Un băiat de 15 ani a sunat la 112 şi a strigat "Ajutor", ca provocare în timpul unui joc. Cum au reacţionat poliţiştii
- Shutterstock

Duminică seara, în jurul orei 23.20, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a primit un apel anonim, în care se auzea o persoană care striga „Ajutor”. Au fost demarate cercetări, în urma cărora s-a stabilit faptul că apelul ar fi fost efectuat din localitatea Mihăești.

Băiatul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar reprezentantul legal cu 500 de lei

La scurt timp, polițiștii au identificat persoana care a sunat, un minor de 15 ani, din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman. Din verificările făcute, s-a stabilit faptul că minorul ar fi sunat la 112 în urma unei provocări primite la un joc între mai mulți copii, acesta neaflându-se într-o stare reală de pericol.

Articolul continuă după reclamă

Băiatul a fost amendat cu 1.000 de lei, iar reprezentantul legal cu 500 de lei. IPJ Olt adresează cetățenilor rugamintea să apeleze 112 doar când au cu adevărat o urgență, când sunt puse în pericol viața, proprietatea sau mediul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Sunteţi mulţumiţi de sistemul public de sănătate din România?
Observator » Evenimente » Un băiat de 15 ani a sunat la 112 şi a strigat "Ajutor", ca provocare în timpul unui joc. Cum au reacţionat poliţiştii