Antena Meniu Search
x

Un bătrân s-a ales cu arsuri grave, după un incendiu devastator. A fost dus de urgență la spital, în stare de șoc

Un incendiu devastator a avut loc la o hală cu utilaje agricole din județul Satu Mare. O persoană, de aproape 70 de ani, s-a ales cu arsuri de gradul 2 și 3, după ce un recipient cu substanțe inflamabile a explodat. Victima a fost transportată de urgență la spital.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 16.01.2023, 19:27

Un bătrân s-a ales cu arsuri grave, după un incendiu devastator
Un bătrân s-a ales cu arsuri grave, după un incendiu devastator - ISU Satu Mare

La fața locului s-au deplasat 12 cadre militare cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor din cadrul Secției Negrești-Oaș. Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea flăcărilor.

Cauza probabilă a incendiului este efectul termic a unor substanțe incendiare aprinse. Condițiile care au favorizat dezvoltarea și propagarea incendiului au fost cantitatea mare de combustibil, masele plastice și materialul lemnos depozitat în hală, anunță autoritățile.

"Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Someș" al județului Satu Mare, a fost alertat să intervină la stingerea unui incendiu produs la o hală cu utilaje agricole. Din primele informații a avut loc o explozie a unui recipient cu substanțe inflamabile, rezultând și o victimă cu arsuri de gradul 2 și 3. La fața locului s-au deplasat 12 cadre militare cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj de prim ajutor din cadrul Secției Negrești-Oaș.

La sosirea echipajelor operative, incendiul se manifesta violent în interiorul halei cu posibilitatea de propagare la vecinătăți. Prin intervenția promptă a pompierilor incendiul a fost localizat și stins înaintea extinderii acestuia la întreaga hală unde erau depozitate utilaje grele proprietarului. Din suprafața de 600 de metri pătrați a halei, pompierii au salvat de la ardere 400 de metri pătrați.

Victima a fost preluată de către echipajul de terapie intensivă, care a fost solicitat pentru sprijin și transportată la Spitalul Județean Satu Mare. Aceasta era conștientă dar în stare de șoc cu arsuri de gradul 2 și 3. În urma incendiului a ars un autoturism în totalitate precum și structura lemnoasă a halei la nivelul acoperișului pe o suprafață de 200 metri pătrați. Cauza probabilă de aprindere fiind efectul termic a unor substanțe incendiare aprinse. Condițiile care au favorizat dezvoltarea și propagarea incendiului au fost cantitatea mare de combustibil, masele plastice  și materialul lemnos depozitat în hală", au transmis reprezentanții ISU Satu Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Lucrările de la examenele naționale, corectate digitalizat. Credeţi că acum vor mai fi fraude?

Observator » Evenimente » Un bătrân s-a ales cu arsuri grave, după un incendiu devastator. A fost dus de urgență la spital, în stare de șoc