Antena Meniu Search
x

Un bebeluş de două luni din Iaşi, internat la Terapie Intensivă. Afecţiunea de care suferă cel mai mic pacient al Spitalului de Boli Infecţioase

Echipa din Compartimentul de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ” Sf. Parascheva” Iași a devenit de două zile familie pentru un bebeluș prematur. Sugarul de numai două luni a fost transferat de la Spitalul Municipal din Pașcani cu modificări importante ale funcției hepatice și suspiciune de hepatită virală cu virus A. La Pașcani, fusese internat pentru o afecțiune virală diagnosticată ca bronșiolită și pentru care i se administra tratament specific.

de Redactia Observator

la 30.12.2022, 11:48

Bebeluş bolnav
Un bebeluş de două luni este internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi

Bebeluşul, prematur, a fost transferat de la Spitalul Municipal Paşcani la spitalul din Iaşi cu modificări importante ale funcţiei hepatice şi suspiciune de hepatită virală cu virus A. La Paşcani fusese internat pentru o afecţiune virală diagnosticată ca bronşiolită şi pentru care i se administra tratament specific, relatează News.ro.

”Starea micului pacient la internare, în data de 27 decembrie, era gravă. Pacientul prezenta insuficienţă respiratorie acută, tuse expectorantă semiproductivă, frecventă cu fenomen de bronhospasm. Din discuţia cu mama care este internată cu cel mic acesta prezenta o tuse cu aproape o săptămână înainte de a se prezenta la spitalul din Paşcani. S-a  procedat imediat la efectuarea investigaţiilor pentru stabilirea unui diagnostic complet şi internarea în regim de terapie. Testul efectuat pentru virusul hepatic A s-a infirmat. Aşteptăm rezultatele pentru celelalte tipuri de virus hepatic pentru a şti cu exactitate cauza modificărilor indicatorilor hepatici. Primele rezultate prezintă un sindrom de hepatocitoliză (acesta arată suferinţa ficatului) cu valori dublate faţă de analizele efectuate la Paşcani”, a declarat, vineri, medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Bebeluşul, cel mai mic pacient al spitalului

Potrivit medicului ieşean, pentru afecţiunea respiratorie bebeluşului i se administrează tratament specific, cu necesar de oxigen prin mască facială. 

”În tot acest timp mama sugarului se află în una din secţiile spitalului şi îl vizitează de ori de câte ori este nevoie. Alimentarea se realizează prin perfuzie şi sondă naso-gastrică, iar toleranţa digestivă este bună. În ciuda condiţiei delicate pacientul este energic, iar ultimele analize arată că hepatoliza este în uşoară scădere”, a mai afirmat medicul Florin Roşu.

Este cel mai mic pacient tratat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi în acest an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un bebeluş de două luni din Iaşi, internat la Terapie Intensivă. Afecţiunea de care suferă cel mai mic pacient al Spitalului de Boli Infecţioase