Antena Meniu Search
x

Video Un medic din Târgu-Jiu care se ruga zilnic să nu fie prins când ia mită a primit 30 de zile de arest preventiv. S-a plâns că şpaga era prea mică

"Dă-mi bani, fereşte-mă de boală şi de procurori!" Este rugăciunea pe care o făcea zilnic un chirurg corupt în cabinetul lui de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. În cele zece zile în care a fost interceptat, medicul a numărat "atenţiile" pe care le ceruse de la 13 pacienţi.

de Irina Munteanu

la 09.07.2021, 16:34

Vezi și

Nu avea tarif fix, dar nici nu ridica vreun deget să-şi facă meseria dacă era nemulţumit de suma primită. Procurorii au găsit în cabinetul lui un depozit care i-ar fi făcut invidioşi chiar si pe patronii unui bar de lux. Astăzi, medicul a primit mandat de arestare pentru 30 de zile.

Medicul chirurg a ajuns în atenţia procurorilor şi poliţiştilor după ce pe numele lui ar fi fost depuse mai multe plângeri. În timpul interceptărilor, procurorii au descoperit că acesta cerea constant sume de bani şi cadouri. Era conştient că fapta lui este în afara legii şi o menţiona în rugăciunea zilnică: "Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulți, bine lui A.... ferește-mă de boală, ferește-mă de procurori".

"Au existat 4 martori denunţători care au conturat faptul că medicul respectiv condiţionează actul medical pretinzând şi primind bani", a declarat Cristina Ciobanu, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Chiar dacă nu cerea o sumă fixă, medicul se arăta nemulţumit dacă şpaga era prea mică: "Ce făcu... subțire de tot, 4..., 5...6, aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai... păi, da. Șase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da... moșu, doar n-ai vrea moșu... moșu trăiește... mă așteptară 6. Mă așteptară 6!".

Medicul lucrează în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu de peste 30 de ani. La percheziții, în cabinetul lui au fost găsiţi bani şi o cantitate impresionantă de băuturi alcoolice, parfumuri, țigări, cafea. "Cu ocazia aceste percheziții domicilială, a fost identificată suma totală de peste 71.000 de lei în cabinetul medical, aflați într-un dulap", a declarat Cristina Ciobanu. În cele 10 zile în care a fost interceptat, medicul ar fi primit mită de 13 ori, spun procurorii. "Până în prezent au fost probate 13 infracțiuni de luare de mit, urmând a fi dispuse măsurile legale", a mai precizat procurorul Cristina Ciobanu.

Chirurgul a fost ridicat de poliţişti chiar de la spital, după ce a ieşit din gardă. El a fost reţinut pentru 24 de ore. Iar astăzi a primit mandat de arestare pentru 30 dezile. În urmă cu mai bine de 15 ani a mai avut un dosar de culpă medicală. Potrivit declaraţiei de avere, medicul ar avea în conturi peste 1,4 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un medic din Târgu-Jiu care se ruga zilnic să nu fie prins când ia mită a primit 30 de zile de arest preventiv. S-a plâns că şpaga era prea mică