Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un pelerin i-a cerut lui Gigi Becali o baracă, la Sf. Parascheva. Reacţia patronului FCSB

Este zi de mare sărbătoare pentru credincioşii ortodocşi - ziua Sfintei Cuvioase Parascheva. Sărbătoarea a strâns la Iaşi, numai dimineaţă, la Sfânta Liturghie, peste 35.000 de oameni. Pelerinii au aşteptat la coadă chiar şi 14 ore, pentru a se închina la racla cu sfintele moaşte. Au fost şapte zile de emoţii, de rugăciune şi de smerenie.

de Clara Mihociu

la 14.10.2022 , 16:24

Liturghia a început la ora 9 dimineaţa şi a fost oficiată de Mitropolitul Moldovei şi al Bucovinei, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. De la slujbă, alaiul de zeci de mii de credincioşi a pornit spre Mitropolie, pentru a trece pe la moaştele Sfintei. Timpul mediu de aşteptare la coadă este de aproape 14 ore. "Ne rugăm pentru sănătate, pentru pace în lume, pentru linişte", spune o femeie.

Printre credincioşi s-a aflat şi Gigi Becali, însoţit de un sobor de preoţi. Pentru câteva momente, pelerinii au uitat de sărbătoare şi s-au fotografiat alături de el, ori i-au cerut favoruri: "Domnule Becali! Mă puteţi ajuta cu construcţia, cu o baracă". "Ei sunt mai mult din munţi, stau în... mai mult în pustietate stau. Sunt prietenii mei, fraţii mei. Şi copiii mei şi fraţii mei. Sunt şi copii, şi fraţi, şi părinţi", a declarat Gigi Becali.

16.000 de oameni au aşteptat constant să ajungă la sfânta raclă. Cozile s-au mutat apoi la ceaunele cu sarmale. Racla cu Sfintele Moaşte va rămâne afară, până când ultimul pelerin va ajunge să se roage.

Vezi și
Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Un pelerin i-a cerut lui Gigi Becali o baracă, la Sf. Parascheva. Reacţia patronului FCSB