Antena Meniu Search
x

Video Un român care și-a dat angajatorul în judecată ar putea schimba legea. Ochelarii ar putea fi decontați de firmă

Cu toţii am trăit măcar o dată senzaţia de ochi uscaţi, sau vedere înceţoşată, mai ales după ce am petrecut foarte mult timp în faţa unui calculator. Iar dacă ne gândim că job-urilor multora presupun să folosească 8 ore pe zi astfel de device-uri, afectarea vederii este aproape imposibil de evitat. Un lucru pe care prea puţini îl ştiau este că angajaţii din România pot beneficia de ochelari de vedere plătiţi de angajator, dacă lucrează în faţa unui computer. Este o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, în urma unui proces deschis de un angajat din Cluj.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.01.2023, 17:10

Vezi și

Totul a început după ce un bărbat, polițist în cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări din România, a solicitat angajatorului să îi deconteze banii pe care i-a cheltuit pentru a-și realiza ochelari de vedere. Mai precis, vorbim despre 2.600 de lei, bani pe care bărbatul i-a cheltuit pentru lentile, dar și pentru rame. 

Și-a dat angajatorul în judecată pentru ochelarii de vedere

Omul spune că și-a făcut ochelarii din cauza problemelor de sănătate, dezvolatate în urma faptului că petrece la muncă foarte multe ore în fața calculatorului, iar lumina artificială i-a afectat vederea. Din păcate, însă, angajatorul, i-a refuzat solicitarea, așa că polițistul a mers în instanță.

Deși inițial i-a fost respinsă cauza, a mers mai departe, iar acum Curtea de Justiție a Uniunii Europene i-a dat dreptate. Angalatorul este obligat să îi plătească sub forma unei prime banii pe care i-a dat angajatul pentru a-și face ochelarii de vedere. 

Este o situație care ar putea crea un precedent, ținând cont de faptul că nu de puține ori angajații își fac ochelari de vedere din cauza problemelor pe care le dezvoltă la locul de muncă, prin faptul că stau foarte multe ore fără lumină naturală sau în fața unui ecran. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Un român care și-a dat angajatorul în judecată ar putea schimba legea. Ochelarii ar putea fi decontați de firmă