Antena Meniu Search
x

Un smartwatch, salvarea unui bărbat de 24 de ani, rănit grav într-un accident de motocicletă: Dispozitivul a apelat singur numărul de urgenţă, în Singapore

Un bărbat din Singapore, victimă a unui accident care i-a pus viaţa în pericol a fost salvat în ultimul moment de ceasul său Apple, care a apelat singur numărul de urgenţă.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 30.09.2021, 13:32

Muhammad Fitri, în vârstă de 24 de ani a fost victima unui accident rutier, după ce motocicleta pe care o conducea a fost lovită de o dubiţă, relatează Daily Star. Şoferul vinovat a părăsit locul accidentului, în tot acest timp motociclistul agonizând pe marginea şoselei. Fără cunoştinţă, tânărului îi era imposibil să apele serviciul de ambulanţă. Cu toate acestea, ceasul inteligent pe care il purta a fost salvarea lui Fitri. Dispozitivul a început să acţioneze imediat după căderea puternică şi după ce a detectat că proprietarul nu se mai mişcă. Ceasul a apelat automat serviciile de urgenţă, precum şi principalele contacte ale acestuia, relatează presa străină.

Bărbatul a fost salvat la limită

Familia tânărului a explicat că în momentul producerii accidentului, străzile erau libere, iar şansele ca cineva să îl observe pe motociclistul ţintuit la pământ erau destul de mici. Apropiaţii au declarat că sunt recunocători ceasului pentru apelare serviciilor de urgenţă, dispozitivul contribuind la reducerea timpului în care tânărul ar fi putut să agonizeze. Poliţiştii din Singapore au confirmat apelul primit la numărul de urgenţă, spunând că pacientul a fost preluat de la locul accidentului în jurul orei 20:00 şi transportat la spitalul Khoo Teck Puat.

Modelele de ceasuri inteligente Apple din seria 4 pot detecta căderile şi pot afişa o alertă, apoi apelând contacte importante din agendă. Dacă dispozitivele nu pot detecta mişcări ale corpului mai mult de un minut, dispozitivul poate contacta seriviciul de urgenţă, precum şi contactele favorite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un smartwatch, salvarea unui bărbat de 24 de ani, rănit grav într-un accident de motocicletă: Dispozitivul a apelat singur numărul de urgenţă, în Singapore