Antena Meniu Search
x

Video Un spital din Fălticeni, vizat de demolare: asociaţiile de cultură se opun pentru că edificiul ar fi monument istoric

După mai bine de un secol şi jumătate de activitate, vechiul Spital Municipal din Fălticeni va fi demolat. Autorităţile vor ca pe locul vechii clădiri să amenajeze o parcare pentru noul spital. Decizia a stârnit însă nemulţumirea localnicilor şi asociaţiilor culturale care susţin că edificiul face parte din istoria orașului și ar trebui conservat.

de Angela Bertea

la 15.11.2021, 13:59

Vezi și

"150 de ani de viaţă pentru viaţă" este mesajul scris pe geamurile clădirii încă din anul 2010. Dimineaţă, atunci când au început lucrările, exista aviz de demolare. Aici va fi dezvoltat un proiect mai amplu cu 216 parcări, căi de acces şi spaţii verzi. Un reprezentant al unei asociaţii de cultură din Fălticeni doreşte sistarea demolării şi a trimis o solicitare de începere a procedurii de clasare a fostei unităţi medicale.

În urma unei analize efectuate de specialişti se va decide care va fi soarta acestei clădiri. Cert e, că deocamdată, s-au oprit demolările pentru că mâine vor avea loc discuţii atât cu primăria, cât şi cu reprezentanţii Direcţiei de Cultură. Aceştia vor analiza din nou documentele. Avizul era dat de luna trecută pentru că s-a construit un nou spital, motiv pentru care s-a luat în calcul ca vechea clădire să fie demolată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un spital din Fălticeni, vizat de demolare: asociaţiile de cultură se opun pentru că edificiul ar fi monument istoric