Antena Meniu Search
x

Un tramvai a luat foc, într-o stație din Arad. Incendiul ar fi pornit după ce pantograful a agățat o clemă a firului electric

Un tramvai a luat foc aseară, 9 martie, în municipiul Arad. Focul ar fi pornit după ce pantograful a agățat o clemă a firului electric care s-a rupt și a căzut pe garnitură. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, potrivit News.ro.

de Redactia Observator

la 10.03.2023, 07:27

Incendiul ar fi pornit după ce pantograful a agățat o clemă a firului electric
Un tramvai a luat foc, într-o stație din Arad - ISU Arad

Potrivit autorităților, focul nu ar fi pornit de la o defecțiune tehnică, ci din cauza pantografului care a agățat o clemă a firului electric care s-a rupt și a căzut pe garnitură.

”Din primele verificări, incendiul nu ar fi avut ca şi cauză o defecţiune tehnică a tramvaiului. Se pare că pantograful a agăţat o clemă a firului electric care s-a rupt şi a căzut pe tramvai provocând un arc electric care a dus la izbucnirea incendiului. Vatmanul a procedat la evacuarea puţinilor călători aflaţi în tramvai, astfel că pasagerii au fost în afara oricărui pericol”, a transmis Primăria Arad.

Vatmanul a fost cel care a solicitat sprijinul pompierilor, după ce a încercat să stingă incendiul cu extinctorul din dotare.

”Sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad a fost solicitat de îndată de către vatman care suplimentar a încercat să stingă incendiul, folosind extinctorul din dotare, însă flăcările erau localizate prea sus. Momentan circulaţia tramvaielor este afectată de incident, pompierii militari ai Detaşamentului Arad intervenind la faţa locului”, transmite sursa citată.

Primăria Arad mai anunţă că va fi convocată  de urgenţă comisia tehnică pentru a stabili cauzele incidentului şi măsurile ce vor fi luate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Un tramvai a luat foc, într-o stație din Arad. Incendiul ar fi pornit după ce pantograful a agățat o clemă a firului electric