Antena Meniu Search
x

Un tunisian aflat în România, declarat indezirabil pentru că finanţa gruparea teroristă Stat Islamic!

Un cetăţean tunisian, aflat în România, a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti, după ce ofiţerii SRI au descoperit că acesta ar fi finanţat gruparea teroristă Stat Islamic.

Alin Tarnovschi
de Alin Tarnovschi

la 02.08.2017, 16:34

Un cetăţean tunisian, aflat în România, a fost declarat indezirabil de Curtea de Apel Bucureşti, după ce ofiţerii SRI au descoperit că acesta ar fi finanţat gruparea teroristă Stat Islamic.

Tunisianul a ajuns în România în anul 2008, ca student al Univeristății Politehnice București, unde a absolvit studii de licență și masterat. Ulterior, el a rămas legal în țara noastră ca urmare a căsătoriei cu o româncă, de care a divorţat însă în 2016.

În același an, suspectul a intrat în atenția SRI deoarece acesta traversa un proces accelerat de radicalizare religioasă islamică. În aceeași perioadă, bărbatul a fost indicat inclusiv de parteneri externi ai SRI ca făcând parte dintr-o rețea care asigura finanțare pentru organizația teroristă DAESH.

"Concret, tunisianul s-a remarcat prin radicalizarea religioasă și activități de propagandă în favoarea DAESH derulate în mediul virtual, susținând supremația islamului și incitând la jihad global. De asemenea, în cadrul cooperării derulate la nivelul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului (SNPCT), au fost confirmate semnalările partenerilor externi cu privire la implicarea cetățeanului tunisian în tranzacții repetate pentru sprijinirea financiară a organizației teroriste. La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București a sesizat Curtea de Apel București care (...) a dispus măsura declarării ca indezirabil celui în cauză, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. i și "I" din Legea 51/2001 (republicată), constituie amenințări la adresa securității naționale", se arată în decizia prin care tunisianul a fost declarat indezirabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Un tunisian aflat în România, declarat indezirabil pentru că finanţa gruparea teroristă Stat Islamic!