Antena Meniu Search
x

Val de aer polar peste România. Temperaturile scad dramatic în toată țara

Vin temperaturi de iarnă, după ce ne-am bucurat de vara din octombrie. De astăzi, intră în România un val de aer polar şi va fi mai frig şi cu 20 de grade.

Vezi și

Vin temperaturi de iarnă, după ce ne-am bucurat de vara din octombrie. De astăzi, intră în România un val de aer polar şi va fi mai frig şi cu 20 de grade Celsius. Temperaturile scad în toată ţara. Mai multe judeţe intră, din această dimineaţă, sub avertizări de cod galben şi portocaliu. În unele locuri, va ploua într-o zi cât într-o lună. În unele oraşe din nordul ţări ar putea fi lapoviţă şi ninsoare. 

Urmează ore cu schimbări bruşte în toată România. Aerul polar ajunge la noi prin partea de nord-est. De la temperaturi de 27-28 de grade, cum au fost zilele acestea, în Suceava, Botoşani sau Rădăuţi se vor resimţi 2-3 grade şi ar putea fi lapoviţă şi ninsoare.

"Vorbim despre o masă de aer rece cu caracteristici polare. Influenţa acestui ciclon mediteranean se va resimţi în toate regiunile ţării prin apariţia precipitaţiilor.", spune meteorologul Gabriela Băncilă. 

Practic, în anumite regiuni, scad cu 20 de grade temperaturile. Meteorologii avertizează că nici ceea ce am trăit în ultimele zile nu a fost a fost normal pentru sfârşitul lunii octombrie, când media ar fi trebuit să fie de 15 grade Celsius. 

Pe acelaşi subiect

În zilele următoare, în Arad vor fi maximum 10 grade. Timişorenii trec de la temperaturi resimţite de 27 de grade, la doar 9 grade. Iar în Bucureşti, temperaturile nu vor mai trece de 12-13 grade:

"Percepţia va fi a unor temperaturi mai coborâte decât ce arată termometrelor, pentru că vorbim şi despre intensificări ale vântului", atenționează Gabriela Băncilă.

Deocamdată, alerta este pentru partea de sud-vest. De mâine, judeţe precum Mehedinţi, Vâlcea şi Gorj, vor fi sub cod galben sau chiar portocaliu, pentru anumite zone. În oraşe, vântul va lovi la 55 de kilometri pe oră. Iar la munte, vor fi rafale de până la 80 de kilometri pe oră.  Şi va ploua puternic. În unele locuri, într-o zi cât pentru o lună întreagă. 

Specialiştii spun că trebuie să ne obişnuim cu schimbări bruşte. 

Până la sfârşitul anului, ar trebui să înceapă testarea sistemului ROALERT, iar fenomenele extreme să poată fi anunţate printr-un sms pe telefon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Val de aer polar peste România. Temperaturile scad dramatic în toată țara