Antena Meniu Search
x

Video Un vânător din Neamţ, la un pas de o moarte groaznică, în ghearele unui urs, după ce tranchilizantul nu a funcţionat: "Îl ţinea aşa, cu mâinile. Cu lăbuţele"

Un vânător din Neamţ a fost la un pas de o moarte groaznică, în ghearele unui urs. Bărbatul încerca să elibereze fiara, care se prinsese într-un gard de sârmă ghimpată. Animalul fusese tranchilizat, dar sedativul nu a apucat, probabil, să îşi facă efectul. Sălbăticiunea s-a trezit brusc şi l-a atacat pe vânător.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 05.08.2023, 19:28

Vezi și

Este momentul în care începe filmul de groază. Fiara prinsă în gard, pe care toată lumea o credea sedată, s-a trezit şi a înşfăcat vânătorul care încerca să o scoată din capcană. "S-a tras un foc de avertisment. Nu s-a speriat ursul să plece de pe om. Îl ţinea efectiv, aşa, cu mâinile. Cu lăbuţele. Îl ţinea pe om ca şi cum l-ar fi condus pe un anumit drum", a declarat Ana Ancuța, primar Poiana Teiului. Au mai urmat două focuri trase de colegul vânătărului atacat. Al doilea l-a nimerit pe urs şi l-a ucis. Vânătorul a fost scos din ghearele sălbăticiunii în stare de şoc, dar în viaţă.

Autorităţile estimează că în România trăiesc între 7.500 și 8.100 de urşi

"Probabil că n-a avut atâta forţă cât ar fi avut dacă nu era tranchilizat. Este rănit la antebraţ, la braţ, pe spate", a declarat Ana Ancuța, primar Poiana Teiului. Nu este pentru prima dată când localnicii din Poiana Teiului se confruntă cu probleme din cauza urşilor. Potrivit autorităţilor locale, 4-5 exemplare de urşi care obisnuiesc sa vina in comunitate.

Apariţiile tot mai dese ale urşilor în localităţi a determinat Ministerul Mediului să propună împuşcarea a 220 de animale, dacă reprezintă un pericol imediat şi nu există altă soluţie pentru relocalrea lor. Autorităţile estimează că în România trăiesc între 7.500 și 8.100 de urşi. Este însă o estimare bazată pe statisticile Uniunii Europene, nu pe numărătoarea din teren. Recensământul lansat acum doi ani este încă în desfăşurare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un vânător din Neamţ, la un pas de o moarte groaznică, în ghearele unui urs, după ce tranchilizantul nu a funcţionat: "Îl ţinea aşa, cu mâinile. Cu lăbuţele"