Antena Meniu Search
x

Foto Un vultur negru doborât deasupra României. Fremuth, care a parcurs de multe ori întregul continent, a fost rănit cu o armă de vânătoare. S-ar putea să nu mai zboare

A parcurs de multe ori întregul continent, a fost în Alpi, Iran, Irak, Serbia, Lituania, a fost urmărit de o întreagă comunitate de pasionaţi, dar zborul lui Fremuth, un vultur negru, s-a oprit în România, unde a fost doborât de o armă de vânătoare, o carabină de 5,6-6 mm.

de Redactia Observator

la 22.04.2024, 16:43

Pasărea a fost lovită de un glonţ în aripă, în zona Banatului şi a fost adus la Mureş pentru a fi tratat de specialiştii de aici.

Zbor frânt în România

Fremuth a fost donat Bulgariei de către Spania în cadrul unui program de reintroducere a vulturului negru în țara vecină. În momentul de față, pasărea are clavicula fracturată și va necesita o perioadă lungă de recuperare. Încă nu este sigur dacă va mai putea zbura vreodată.

Specialistii de la Milvus sunt consternați că, după ce Fremuth a parcurs de multe ori întregul continent, este împușcat chiar deasupra țării noastre. Grupul Milvus va depune plângere penală împotriva autorului necunoscut privind această infracțiune.

Sunt patru grupe de vulturi care au rolul de a fi sanitarii pădurilor, curăță de hoituri pădurile, pajiștile. În Spania și Grecia mai trăiesc mulți vulturi negri. La noi nu mai este niciunul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Un vultur negru doborât deasupra României. Fremuth, care a parcurs de multe ori întregul continent, a fost rănit cu o armă de vânătoare. S-ar putea să nu mai zboare