Antena Meniu Search
x

Video Unde aleg românii să îşi petreacă Paştele. Cele mai căutate destinaţii

Paştele se apropie cu paşi repezi, iar românii şi-au făcut rezervări pentru un sejur relaxant. Dacă unii au ales destinaţii clasice, de la noi prin ţară, alţii au fost căutat ceva deosebit şi au optat pentru vacanţe în străinătate.

de Angela Bertea

la 19.04.2022, 09:24

Vezi și

Românii aleg în general să își petreacă vacanța de Paște în zonele urbane sau stațiunile montane, în special cele clasice: cum ar fi Predeal, Sinaia, Bușteni sau Poiana Brașov.

Însă România are de oferit și alte destinații mai puțin cunoscute. Și aici putem vorbi despre zona Carpaţilor Orientali din judeţul Neamţ, Ţara Vrancei sau, de ce nu, la Dunăre. Turismul rural este şi el foarte solicitat în această perioadă, mai ales pentru că în satele din România se păstrează foarte bine tradiţiile. 

Cele mai căutate destinaţii în străinătate

În ceea ce privește destinațiile din străinătate, cele mai accesate sunt Bulgaria și Grecia. Pe lângă acestea, în topul preferințelor se mai află oraşe precum VIena, Roma sau Paris. 

Dacă vorbim de bugete pentru cazări, putem spune că o vacanţă la noi în ţară poate să înceapă, în medie, de la 2.000 de lei per cameră de două persoană. Să ştiţi că preţurile la cazări în străinătate nu diferă nici ele foarte mult faţă de cele de la noi: un cuplu trebuie să scoată în medie suma de 500-600 de euro pentru citybreak ul mult dorit. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Unde aleg românii să îşi petreacă Paştele. Cele mai căutate destinaţii