Antena Meniu Search
x

Unde trebuie duse medicamentele care expiră. Nu se aruncă la gunoi

Nu stăm deloc bine la capitolul gestionării gunoiului şi asta o vedem foarte clar la pubele, unde deşeurile sunt aruncate amestecat. Gradul de reciclare în ţara noastră este de 11%, departe de media europeană de 45%. Avem o nouă lege, cu privire la colectarea medicamentelor expirate, pentru că şi ele trebuie colectate separat. 

de Redactia Observator

la 22.09.2023, 13:14

Vezi și

Conform proiectului de lege, de la 1 ianuarie 2024, medicamentele vor fi colectate în containere speciale care vor fi amplasate în curţile spitalelor. Lista cu unităţile sanitare va fi făcută publică abia după stabilirea normelor de aplicare a legii. 

Teoretic, cetăţenii trebuie să fie în continuare responsabili şi să arunce în aceste locuri special amenajate doar medicamente expirate sau pe care nu le mai folosesc, nu şi alte deşeuri. 

Spitalele spun că nici nu le ajută, nici nu le încurcă această nouă lege atâta timp cât trebuie să aloce o nouă resursă umană care să se ocupe de supravegherea cotainerelor. În farmacii, preluarea medicamentelor de la populaţie este o problemă în continuare cu costuri care s-au triplat în ultima perioadă, pentru că nu este o lege clară care să reglementeze acest lucru, cu atât mai mult cu cât farmaciile nu au un cod CAEN care să le ajute să-şi deconteze această activitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Unde trebuie duse medicamentele care expiră. Nu se aruncă la gunoi