Antena Meniu Search
x

Video Urşii au devenit o problemă şi pe autostrăzi. Impactul cu un urs poate fi fatal pentru un şofer care circulă cu 130 km/h

Urşii apar din ce în ce mai mult nu doar în gospodăriile oamenilor, ci şi pe autostrăzi sau pe căi ferate. Un impact cu un animal de talia unui urs ar putea fi fatal pentru un şofer aflat în trafic. Astfel de probleme sunt tot mai des întâlnite în Mureş, unde pe autostrada A3 apar tot mai multe cazuri de animale sălbatice lovite de maşinile care circulă cu 130 km/h.

de Sorin Tanţoş

la 19.04.2023, 09:03

Vezi și

Gardurile amplasate pe marginea autostrăzii A3 au o înălţime standard, de 1,80 metri. Insuficient ca să poată opri animalele sălbatice să ajungă pe partea carosabilă. "Ursul se caţără peste, în schimb cerbul poate să sară, dintr-un loc, peste înălţimea aceea", a declarat Csaba Domokos - biolog. Din acest motiv, accidentele în care sunt implicate animalele sălbatice, ajung să fie tot mai dese. "Am avut două accidente la începutul lunii, în cursul unei săptămâni. Am avut un urs omorât în zona Iernutului, pe autostradă şi am avut un alt urs omorât aproape de Cheţani, tot pe autostradă", a declarat Dănuț Ștefănescu - Şeful Agenţiei de Protecţia Mediului Mureş.

Accidentele în care sunt implicaţi urşii nu apar doar pe autostradă

Şi nu sunt singulare. "Am avut cârd de mistreţi şi, practic, avem o groază de animale care, din păcate, sunt omorâte pe această autostradă", a declarat Csaba Domokos - biolog. Pentru a reduce numărul unor astfel de accidente ar exista şi câteva soluţii. "Soluţia ar fi, dar nu ştiu dacă se mai poate face ar fi schimbarea gardului în unul ranforsat, special mai înalt, care chiar să fie un obstacol pentru animale. Respectiv implementarea de măsuri speciale, consturirea de ecoducte peste autostradă care permite traversarea animalelor", a declarat Csaba Domokos - biolog.

Accidentele în care sunt implicaţi urşii nu apar doar pe autostradă. "Am mai avut un urs omorât pe calea ferată, în zona localităţii Răstoliţa, lovit de tren. Şi acel urs a fost omorât", a declarat Dănuț Ștefănescu - Şeful Agenţiei de Protecţia Mediului Mureş. Şi nu doar şoferii sunt cei a căror viaţă este în pericol. La Sovata, doar o minune a făcut ca un bărbat să scape din ghearele unui urs. A fost zgâriat de animal şi dus de urgenţă la UPU Tg. Mureş. Din fericire, viaţa lui nu a fost pusă în pericol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Urşii au devenit o problemă şi pe autostrăzi. Impactul cu un urs poate fi fatal pentru un şofer care circulă cu 130 km/h