Antena Meniu Search
x

Video Vacanță de 1 Mai pe pârtie, cu zăpadă de jumătate de metru. Sezonul de schi ar putea fi prelungit

Vacanță de 1 Mai pe pârtie, cu zăpadă de jumătate de metru. Oferta vine de la Sinaia, ultima stațiune din România unde se mai schiază. Cu puţin noroc, sezonul ar putea fi prelungit până pe 7 mai. Anul trecut se schia de Ziua Muncii la Poiana Braşov şi Voineasa, pe Transalpina.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.04.2023, 19:49

Vezi și

Turiştii care ajung în Sinaia în minivacanţa de 1 Mai vor putea schia pe 11 pârtii din 25. Stratul de zăpadă variază între 30 şi 60 de centimetri, dar le poate juca feste schiorilor. Zăpada specifică schiului de primăvară este aşa-numita zăpadă ortopedică şi nu degeaba spun salvamontiştii. Vorbim despre zăpadă moale care solicită foarte mult încheieturile şi ligamentele practicanţilor sporturilor de iarnă.

Salvamontiştii avertizează, însă, că schiul de tură este numai pentru cei experimentaţi

În plin sezon, zăpada ortopedică a provocat zeci de accidente pe pârtii. Pericolul există şi acum, dar, cu mai multă atenţie, schiorii speră să scape teferi. Astăzi a fost ceaţă la cota 2000, iar vântul a alungat amatorii de sporturi albe. Administratorii domeniului schiabil au profitat că pârtiile erau goale ca să facă pregătiri pentru turiştii de 1 mai.

"Cu siguranţă vom schia şi de 1 mai. Noi avem revizie cu gondola 1 şi 2. Funcţionează în acest moment Telecabina 1 şi Telecabina 2, Valea Soarelui şi Valea Dorului - cele două telescaune. Zăpadă suficientă deocamdată", a declarat Maria Florcică, director Transport Public Sinaia. Şi în Munţii Retezat se mai poate schia, însă doar în afara pârtiilor amenajate, pe trasee nemarcate. Salvamontiştii avertizează, însă, că schiul de tură este numai pentru cei experimentaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Vacanță de 1 Mai pe pârtie, cu zăpadă de jumătate de metru. Sezonul de schi ar putea fi prelungit