Antena Meniu Search
x

Un val de aer polar loveşte în weekend România. Se anunţă ninsori şi ger siberian

Cel mai greu episod de iarnă din acest sezon abia acum începe. Vine aerul polar peste România. De sâmbătă, va ninge în toată ţara.

Vezi și

Cel mai greu episod de iarnă din acest sezon abia acum începe. Vine aerul polar peste România. De sâmbătă, va ninge în toată ţara, iar din cauza vântului puternic vom resimţi temperaturi siberiene. Nu trebuie să privim în calendar. Deşi primavara ar trebui să vină săptămâna viitoare, iarna grea abia acum se instalează. Mihai Jurca are explicaţii de la meteorologi şi ne spune la ce să ne aşteptăm. 

Vom fi afectaţi de un vortex polar, o masă de aer extrem de rece, care coboară din Siberia şi face ca temperaturile să scadă dramatic în cea mai mare parte a Europei. Este fenomenul care va îngheţa în zilele următoare inclusiv ţara noastră.

Răcirea începe de sâmbătă, când, în nordul Moldovei temperaturile nu vor trece de -6...-5 grade la amiază. Duminică va fi şi mai rece, maxime negative în toată ţara, de la -12 la -4 grade. În plus, va ninge în sudul României.

Luni, ninsorile cuprind toată ţara, iar în nordul Moldovei şi în judeţele din estul Transilvaniei, temperaturile nu vor trece de -10 grade la amiază. Problema este că vântul puternic va accentua senzaţia de frig. Conform celor de la serviciul Salvamont Neamţ, în zona Ceahlăului s-ar putea resimţi aproximativ -35 de grade din cauza vântului puternic. 

Acest episod de iarnă autentică va ţine cel puţin până pe 1 martie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Un val de aer polar loveşte în weekend România. Se anunţă ninsori şi ger siberian