Antena Meniu Search
x

Video Valul de scumpiri și ratele tot mai mari, motive mari de îngrijorare pentru peste 80% dintre români în 2023

Grija zilei de mâine va rămâne stresul nostru principal şi în anul ce vine. Un studiu recent arată că perspectiva economică se anunţă sumbră pentru tot mai mulţi români. Iar lista de îngrijorări este lungă. În fruntea ei stau scumpirile care par să nu se mai oprească.

de Redactia Observator

la 20.12.2022, 16:35

Vezi și

Mai precis, 88% dintre cei chestionaţi se aşteaptă ca, în 2023, preţurile să continue să crească mult mai rapid decât o fac salariile. Suntem printre cele mai pesimiste naţiuni după Africa de Sud şi Chile. Iar ratele mai mari vor continua să fie o povară şi anul viitor pentru 84% dintre români, în timp ce tot atâţia cred că vor putea cumpăra mai puţine lucruri cu aceiaşi bani decât anul acesta.

Optimismul românilor, în scădere

În faţa acestui val de nelinişti, nici nu ne mai miră că, nivelul de optimism apropo de anul viitor, este în scădere. Doar 63% dintre români se aşteaptă la un an mai bun, şi spunem doar pentru că e o cifră cu 20% în scădere faţă de finalul lui 2021.

Dacă există totuşi un capitol la care stăm bine, acesta e cel al rezoluţiilor pentru noul an! Toți le facem! În primul rând suntem extrem de dispuşi să să ne schimbă priorităţile. 83% dintre conaţionali sunt hotărâţi ca în 2023 să se mai pună şi pe ei pe primul loc!

Şi dacă tot vorbim de comportamente, 59% dintre repondenţi sunt de părere că, în 2023, tot mai mulţi oameni îşi vor trăi vieţile în mediul virtual. 49% în schimb sunt dispuşi să călătorească mai mult ca înainte de pandemie.

Cât despre securitatea mondială, doar 33% dintre români văd posibilă anul viitor încheierea războiului din Ucraina, o agresiune a Rusiei care astăzi ajunge la 300 de zile. Din păcate însă, sunt la fel de puţini şi românii care cred că 2023 va aduce mai multă toleranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Valul de scumpiri și ratele tot mai mari, motive mari de îngrijorare pentru peste 80% dintre români în 2023