Antena Meniu Search
x

Video Verde la vacanţe. Lista completă a ţărilor europene care ridică restricţiile Covid pentru turiştii români

Verde la vacanţe. Bulgaria, Grecia, Cehia şi Cipru ridică restricţiile de călătorie. După doi ani de pandemie, românii pot merge în concediu fără să prezinte un certificat verde valid care să ateste fie că s-au vaccinat, fie că au fost bolnavi de COVID, în ultimele şase luni.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 13.04.2022, 20:48

Vezi și

Autorităţile din Grecia au anunţat că restricţiile de pandemie vor fi ridicate gradual în sezonul estival, aşadar de la 1 mai şi până la 31 august. Se renunţă la obligativitatea prezentării certificatului verde în spaţiile închise, în plus se ia în calcul eliminarea sa la intrarea în ţară. În plus, de la 1 iunie se renunţă la purtarea măştii în aer liber. Ministrul grec al Sănătăţii a declarat că toate aceste măsuri vor fi reevaluate în toamnă.

Veşti cu aer de vacanţă vin şi din Bulgaria. De astăzi, 13 aprilie, cetăţenii a 13 state, inclusiv România, nu mai trebuie să prezinte certificatul verde la intrarea în ţară. Aceeaşi măsură a fost aplicată deja şi în Cehia, din 9 aprilie, iar din 18 aprilie autorităţile din Cipru se pregătesc să ridice restricţiile pentru români. Nu mai este necesară nici completarea acelui formular specific la intrarea în Cipru, comparabil cu PLF-ul românesc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Verde la vacanţe. Lista completă a ţărilor europene care ridică restricţiile Covid pentru turiştii români