Antena Meniu Search
x

Grupare de traficanți de persoane, care își ademeneau victimele prin metoda "lover-boy", destructurată

Procurorii DIICOT au efectuat, joi, un număr de cinci percheziții domiciliare într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane în formă continuată, trafic de minori în formă continuată, proxenetism și șantaj.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 14.05.2020, 19:11

16 persoane sunt audiate în acest caz
Au fost identificate mai multe victime ale grupării - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • 16 persoane urmează să fie audiate în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT.
  • Victimele erau exploatate în România și în Marea Britanie.

Ancheta a scos la iveală că, în ultimul an, traficanții au racolat mai multe persoane de sex feminin, ademenindu-le prin metoda "lover-boy", și le-au obligat să se prostitueze.

Victimele erau racolate încă din perioada minoratului, profitându-se de faptul că proveneau din familii dezorganizate, și erau exploatate pe întreg teritoriul României, iar după împlinirea vârstei de 18 ani și în Marea Britanie.

Traficanții le asigurau cazare, transport și supraveghere și se ocupau și cu postarea de anunțuri pe site-urile de profil pentru racolarea de clienți.

În urma celor cinci percheziții de joi au fost ridicate și indisponibilizate sumele de 11.470 de euro, 7.250 de lire sterline, 19.300 de lei, patru telefoane mobile, un autoturism, o pușcă cu aer comprimat, supusă autorizării, deținută ilegal și două carduri bancare emise pe numele persoanelor vătămate.

16 persoane urmează să fie audiate la sediul DIICOT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Grupare de traficanți de persoane, care își ademeneau victimele prin metoda "lover-boy", destructurată