Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Virusul care afectează tot mai multe ferme. Autoritățile din Timiș, în alertă din cauza focarului

Pesta micilor rumegătoare afectează tot mai multe ferme. Autorităţile din Timiş sunt în alertă după ce un focar a izbucnit din nou, după aproape o lună de zile într-o localitate. Pentru a evita răspândirea bolii, autorităţile au luat mai multe măsuri de protecţie. 

de Iulia Pop

la 27.08.2024 , 08:15

Potrivit Protecţiei Sanitare Timiş, focarul a apărut în satul Clopodia, comuna Jamu Mare. Este de altfel, aceeaşi localitate unde virusul şi-a făcut simţită prezenţa şi în urmă cu o lună şi a ucis peste 13.000 de oi.

Virusul a ucis peste 13.000 de oi luna trecută

Acum vor fi omorâte alte aproximativ 600 de animale de la o fermă şi îngropate în condiţii de siguranţă după cum a decis Centrul Local de Combatere a Bolilor Timiş. De asemenea, în vederea evitării răspândirii acestui virus s-au stabilit cele două zone, una de protecţie pe o rază de 3 km în jurul focarului, adică în localitate şi zonă de supraveghere pe o rază de 25 de km în jurul focarului.

Vezi și

Aici vorbim de 20 de localităţi din Timiş şi alte aproape 30 de localităţi din Caraş Severin. Important de menţionat, pesta micilor rumegătoare nu afectează oamenii. Are doar impact economic după cum au punctat reprezentanţii prefecturii Timiş.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Evenimente » Virusul care afectează tot mai multe ferme. Autoritățile din Timiș, în alertă din cauza focarului