Antena Meniu Search
x

Video Viscolul și ninsorile au provocat haos pe Autostrada Soarelui. Sute de şoferi încolonaţi în spatele plugurilor încearcă să ajungă în Constanţa

Codul roşu de viscol s-a terminat după 13 ore de vreme extremă. Cristi Popovici a filmat toată ziua pe Autostrada Soarelui, transformată în Autostrada Zăpezii şi face acum bilanţul unei zile infernale.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 26.11.2023, 20:41

Vezi și

Cristi Popovici, reporter Observator: "Sunt în continuare probleme pe A2, acolo unde un tronson de aproape 40 de kilometri este în continuare blocat din cauza nămeţilor. Angajaţii ccompaniei naţionale de drumuri au scos întreaga zi maşini rămase în troiene. Acum acţionează cu freze şi pluguri pentru a degaja şoseaua. La acest moment sunt sute de şoferi încolonaţi în spatele unor utilaje cu lamă care încearcă să ajungă spre Constanţa. Unii sunt pe autostradă încă de azi noapte, au dormit în maşini pentru că au fost prinşi de viscol şi au rămas blocaţi în prim câmp. Autostrada rămâne închisă în următoarele ore, drumarii speră să degajeze până dimineaţă toată zăpada care blochează accesul maşinilor.

A fost un episod de iarnă grea care a durat aproximativ 36 de ore. Însă, meteorologii, ne dau o veste bună, zilele următoare nu vor mai fi precipitaţii atât de abundente, iar de 1 Decembrie vremea se va îmbunătăţi. Mai mult, chiar se va încălzi, mai ales în vestul şi sudul ţării. Pe 30 noiembrie, temperaturile se vor încadra între 2 şi 10 grade Celsius, iar dimineaţa între -2 şi 7 grade. Vântul se domoleşte şi doar la munte, la mare înălţime, va fi mai puternic. Atenţie, pentru cine pleacă în vacanţă în Munţii Făgăraşi, pentru că există risc mare de avalanşă. Doar la munte va mai fi lapoviţă, în rest fulgii dispar. De 1 Decembrie se anunţă vreme frumoasă, temperaturile maxime vor fi la prânz între 2 şi 14 grade, iar dimineaţa între -2 şi 7 grade Celsius."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Viscolul și ninsorile au provocat haos pe Autostrada Soarelui. Sute de şoferi încolonaţi în spatele plugurilor încearcă să ajungă în Constanţa