Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Voia să scape de condiţiile "grele" din închisoare

Vlad Pascu a ajuns astăzi în faţa magistraţilor pentru a-i convinge că merită să se întoarcă acasă, într-o a doua încercare de schimbare a arestului preventiv cu cel la domiciliu, după ce termenul din august s-a amânat. Aceştiau au decis însă ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv.

de Cristina Niță

la 01.10.2024 , 15:44

UPDATE: Magistraţii au decis ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv.

Vlad Pascu nu a fost prezent fizic în sala de judecată, ci a intrat prin videoconferință. Este încă o cerere a lui Pascu să i se schimbe măsura. Acesta vrea să fie lăsat în arest la domiciliu. Pascu i-a spus judecătoarei că își dorește această măsură pentru a se gândi ce o să facă mai departe în penitenciar atunci când va fi condamnat. 

A dat asigurări că nu se va reapuca de droguri

Vezi și

A mai spus că este conștient că faptele pentru care este judecat, ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului, nu se vor schimba. Acesta consideră că în arestul preventiv are aceleași condiții ca un condamnat care săvârștește pedeapsa în regim închis. A dat asigurări că dacă va fi lăsat acasă nu se va reapuca de droguri. De partea cealaltă, avocata a spus că Pascu se află de mai bine de 13 luni în arest preventiv și că nu mai poate fi pusă problema ca el să se reapuce de droguri și că această motivare nu mai poate fi ținută pe termen lung. 

Sorina Stoica a mai spus ca argumente că Penitenciarul este foarte aglomerat și că Vlad Pascu este șantajat de ceilalți deținuți.  Rămâne de văzut dacă Pascu a convins-o pe judecătoarea din Mangalia să îl lase în arest la domiciliu. Instanța a rămas în pronunțare. Oricare va fi decizia aceasta va putea fi contestată la Tribunalul Constanța. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Voia să scape de condiţiile "grele" din închisoare