Antena Meniu Search
x

Voluntar SMURD, de la salvator la pacient, după ce a fost infectat cu noul coronavirus

De pe patul de spital, înapoi în prima linie. Un tânăr voluntar SMURD s-a îmbolnăvit de COVID19. Două săptămâni a crezut că n-o să-şi mai revină.

de Redactia Observator

la 30.05.2020, 15:57

Vezi și
  • 130 de pompieri au fost infectaţi.
  • 20 dintre ei încă sunt internaţi.

A reuşit cu greu să învingă boala iar acum s-a întors la cei la care se gândea zilnic: familie, colegii de muncă şi pacienţi.

Abu Nidal - voluntar SMURD: Nu am crezut 100% in acest virus.  Din pacate, am facut o greseala, nu am purtat si masca de protectie pe strada si aceasta greseala m-a facut sa platesc, sa ma infectez. Pe ambulanta eram protejat, in spital eram protejat, doar ca pe strada nu, in metrou nu eram protejat.

Este povestea lui Nidal, voluntarul SMURD pe care COVID19 l-a transformat din salvator în pacient. A ajutat sute de oameni, dar spune că lupta cu noul coronavirus este cea mai dificilă misiune pe care a avut-o.

Abu Nidal - voluntar SMURD: Eram acasa, am facut amigdalita. am crezut ca e o raceala simpla, am facut febra 39, dupa 24 de ore a iesit testul ca este pozitiv am inceput sa ma simt din ce in ce mai rau. Stare de slabiciune, am inceput sa imi pierd gustul, mirosul.

Au urmat 15 zile într-un pat al spitalului de boli infecţioase Victor Babeş, care l-au făcut să înţeleagă cât de real şi cât de periculos este noul coronavirus.

Au fost două săptămâni parcă interminabile, iar problemele fizice nu au fost singurele necazuri provocate de COVID19.

Abu Nidal - voluntar SMURD: As putea sa spun ca am fost daramat, mai aveam un pic si dadeam in depresie, mai ales cand ma sunau rudele, familia, colegii de la munca. ma treceau tot felul de ganduri. Aveam impresia ca n-o sa-mi revin niciodata, mai ales dupa ce am facut cele 3 teste si toate ieseau pozitive. În toata perioada asta de 15 zile am slabit aproape 7 kilograme. Sincer, daca m-as reinfecta, nu cred ca as mai putea sa trec peste, din punct de vedere psihic.

Cu toate acestea, COVID19 nu i-a luat spiritul de salvator. De pe patul de spital, se gândea la colegii săi care se luptau în continuare cu pandemia.

Abu Nidal - voluntar SMURD: Abia asteptam sa ma reintorc la munca. nu mai suportam. stateam si ma gandeam ca toti colegii mei sunt la munca, se lupta cu acest virus si eu stau degeaba.

Nu a putut să stea departe de oamenii care au nevoie de ajutor. După perioada de izolare, s-a întors la pasiunea lui: ambulanţa.

Abu Nidal - voluntar SMURD: Am invatat sa fiu mai empatic cu pacientii. Era o doamna careia ii era foarte teama ca o sa ii fie foarte, foarte rau si am incurajat-o ca totul va fi bine si sa aiba incredere in colegii de la spital. S-a mai linistit si mi-a multumit. Un multumesc de la fiecare pacient e suficient. Înseamna foarte, foarte mult acel multumesc.

Nidal nu a fost singurul erou care a avut de suferit din cauza noului coronavirus. De la începutul pandemiei, aproape 130 de pompieri au fost infectaţi. 20 dintre ei încă sunt internaţi.

Este un pericol de care salvatorii sunt conştienţi, mai ales că, în timpul stării de urgenţă, au dus la spitale peste 30.000 de oameni suspecţi sau infectaţi cu noul coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Voluntar SMURD, de la salvator la pacient, după ce a fost infectat cu noul coronavirus