Antena Meniu Search
x

Video Zeci de localităţi din Vrancea, fără apă potabilă și canalizări, după ce firmele care realizau lucrările au intrat în insolvenţă

Li s-a promis că vor avea apă potabilă şi sisteme de canalizare moderne, însă visul lor s-a năruit repede. Vorbim despre zeci de localităţi din Vrancea, unde mii de oameni încă aşteaptă ca autorităţile să-şi ţină promisiunile. Din păcate pentru ei, societăţile care realizau aceste lucrări au intrat în insolvenţă, iar acum licitaţiile trebuie reluate, iar lucrările trebuie continuate de alte firme. Când vor fi gata lucrările, nimeni nu ştie

de Redactia Observator

la 03.11.2022, 08:35

Vezi și

Iniţial, au fost 10 contracte câştigate de mai multe firme. Acestea se angajaseră să realizeze proiectul până la sfârșitul anului 2023, când 38 de localităţi ar fi trebuit să aibă sistem de canalizare şi apă potabilă. Doar câteva dintre comune au fost norocoase. După ce societăţile au intrat în insolvenţă, lucrările au fost sistate în multe zone.

Cătălin Toma, președinte CJ Vrancea: Compania de Utilităţi publice îşi asumă aceste lucruri, prin faptul se va face şi solicitare de prelungire. Unde s-a putut relua prin licitaţie, s-a făcut şi iată suntem în execuţie.

Gheorghe Vasilescu, director CUP Vrancea: Per total, avem un contract de finanţare de 241 de milioane, cu implementarea de aproape două treimi a acestor valori.

Investiția în infrastructura de apă şi canal vizează 38 de localităţi din judeţul Vrancea

Pe acelaşi subiect

Una dintre comunele unde au fost întâmpinate cele mai multe probleme este Baloteşti. Aici gradul de realizare al lucrărilor este de doar 30%.

Fănică Popa, primarul comunei Bolotești: Lucrările sunt întârziate. Am înţeles că societatea care realizează aceste lucrări a intrat în insolvenţă. Tot încearcă, să revină.

Investiția în infrastructura de apă şi canal vizează 38 de localităţi din judeţul Vrancea, iar la final mai bine de 70% din populaţie ar trebui să beneficieze de aceste servicii. După sistarea lucrărilor, însă, oamenii nu mai au încredere că vor apuca să vadă canalizare sau conductă de apă pe la ei prin sate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Zeci de localităţi din Vrancea, fără apă potabilă și canalizări, după ce firmele care realizau lucrările au intrat în insolvenţă