Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Zeci de persoane păgubite prin celebra metodă "accidentul". Sfaturi cruciale ale poliţiştilor: 3 paşi simppli prin care ne putem proteja

Metoda "accidentul" e din nou la modă. În ultimele zile mai multe victime au picat pradă falşilor medici sau avocaţi.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 07.09.2021 , 08:59

Oricât de mult s-a vorbit despre această înşelătorie, continuă să fie persoane înşelate prin metoda "accidentul". Majoritatea celor care cad pradă acestei metode sunt oameni în vârstă pentru că, spun specialiştii din poliţie, vârstnicii sunt mult mai vulnerabili atunci când sunaţi să li se spună că o rudă are nevoie de ajutor.

Poliţiştii spun că pentru a preveni astfel de situaţii este foarte important să discutăm despre ele în familie pentru ca persoanele vulnerabile să ştie cum să reacţioneze atunci când sunt sunate şi li se spune că o rudă a suferit un accident. În primul rând, nu oferiţi niciun fel de date personale la telefon, dar cereţi informaţii despre locul în care s-ar fi petrecut presupusul accident, despre secţia de poliţie sau spitalul în care s-ar afla ruda.

Mai apoi închideţi telefonul şi sunaţi ruda respectivă, indiferent de oră, pentru că de obicei aceşti şarlatani îşi sună victimele la ore târzii. Dacă ruda respectivă nu confirmă informaţiile şi vă daţi seama că aţi fost pe punctul de a fi înşelaţi sunaţi la 112. Foarte important, atrag atenţia poliţiştii, nu încercaţi să vă faceţi singuri dreptate şi nu re-apelaţi numărul de pe care aţi fost sunat.

Vezi și

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Zeci de persoane păgubite prin celebra metodă "accidentul". Sfaturi cruciale ale poliţiştilor: 3 paşi simppli prin care ne putem proteja