Antena Meniu Search
x

Video Ziua în care Revoluţia a învins. 22 decembrie 1989, momentul în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fugit cu elicopterul, de pe acoperişul Comitetului Central

22 decembrie 1989 este ziua în care Revoluţia a învins. La capătul unei nopţi în care forţele de represiune loiale regimului comunist au omorât 49 de demonstranţi şi au rănit sute, Nicolae Ceauşescu avea să fie arestat. A încercat să-şi schimbe soarta fugind cu elicopterul de pe acoperişul sediului Comitetului Central al PCR.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 22.12.2021, 20:35

Vezi și

În 1989, Nicolae Ceauşescu prezida o ultima şedinţă aici, la sediul Comitetului Central. Ne aducem aminte de faptul că generalul Nicolae Milea se sinucisese, iar Nicolae Ceauşescu se autointitulase şef al Armatei. Gândul lui era în acel moment să suprime ieşirea în stradă a sutelor de mii de oameni.

Sute de mii de oameni care se adunaseră din toate colţurile Capitalei, de pe marile platforme industriale. Au escaladat zidurile şi au ajuns în balconul Comitetului Central. Ce-au făcut Nicolae şi Elena Ceauşescu? S-au refugiat pe acoperişul Comitetului Central, iar la ora 12:09 au plecat cu un elicopter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Ziua în care Revoluţia a învins. 22 decembrie 1989, momentul în care Nicolae şi Elena Ceauşescu au fugit cu elicopterul, de pe acoperişul Comitetului Central