Antena Meniu Search
x

Video Zona din Bucureşti care ar putea fi închisă permanent traficului rutier. Primăria vrea să transforme spaţiul în unul dedicat exclusiv pietonilor

Pietonii ar mai putea cuceri o zonă de plimbare chiar în inima Bucureştiului. Mai exact, spaţiul dintre Piaţa George Enescu şi Piaţa Revoluţiei ar putea fi permanent închis pentru maşini. Pe hârtie, planul sună mnunat, doar că realitatea ar putea să strice planurile Primăriei: sub zona pietonală se va amenaja o parcare subterană, deci zona se va transforma în şantier.

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 25.05.2023, 17:27

Vezi și

Din toamnă, Piața George Enescu, Piața Revoluției și parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne vor deveni zone pietonale timp de câteva săptămâni. E un test pe care Primăria Capitalei îl propune bucureştenilor înainte de a decide dacă va restricţiona definitiv traficul rutier în zonă de la anul. Potrivit proiectului pus în dezbatere publică, o parte din inima Capitalei ar putea fi străbătută doar la pas, fără mașini în trafic sau locuri de parcare.

Traficul se va modifica, atât pentru mașini cât și pentru mijloacele de transport în comun

"Cred că ar fi o idee bună să putem să ieșim cu copiii la plimbare", spune un bucureştean. "Șoferii o să fie foarte nervoși", spune un altul. Veştile sunt pe jumătate bune. Dacă proiectul va fi aprobat, centrul Bucureștiului s-ar putea umple de escavatoare. Sub zona pietonală va fi amenajată o parcare subterană de cel puțin 1000 de locuri. "Se va escava toată piața în viitor, se va face o parcare subterană ca la Universitate, salvăm spațiul verde din spatele Palatului. Nu necesită expropieri, nu necesită absolut nimic, decât o escavație", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimar Bucureşti.

Traficul se va modifica, atât pentru mașini cât și pentru mijloacele de transport în comun. "Soluția pe care au propus-o experții în circulație este transformarea Bd. Ion Câmpineanu în patru benzi cu sens unic. Astăzi avem 2 benzi care circulă lărgind la 3 după ce treci de palat, eu cred că va fluidiza traficul în această zonă", a declarat Stelian Bujduveanu, viceprimar Bucureşti. După votul Consiliului General, va fi lansat un concurs de soluții în care arhitecții vor propune cel mai potrivit proiect pentru amenajarea Pieței Revoluției.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Zona din Bucureşti care ar putea fi închisă permanent traficului rutier. Primăria vrea să transforme spaţiul în unul dedicat exclusiv pietonilor