Antena Meniu Search
x

Video Apartamentele de 3 camere, pe care au dat 100.000 de euro, din care sunt disperaţi să se mute. "E jenant, jenant"

Doar opt kilometri despart Brașovul de comuna Sânpetru. Drumul veșnic aglomerat traversează inclusiv centura ocolitoare a municipiului Brașov. Nici nu trebuie să aruncăm privirea spre hartă, când ajungem în zonă. Locul e ușor de găsit: e acolo unde e aglomerația mai mare.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 25.05.2023, 17:05

Vezi și

Ruxandra locuiește de cinci ani în Sânpetru. Lucrează în Brașov, acolo își duce și copilul la creșă. Binecuvântarea dealurilor verzi de la marginea comunei a fost repede înlocuită de calvarul orelor petrecute la volan.

Ruxandra, localnică SânpetruNervii sunt întinşi la maxim şi ajungi la limita răbdării. Casa noastră a fost pusă la vânzare, acesta este principalul motiv pentru care, dacă pot spune așa, dăm o viață cât de cât liniștită, în afara orașului, pe una probabil la fel de agitată. Vom reveni la agitația din oraș.

Ruxandra nu e singura care vrea să scape din coșmar.

Localnic SânpetruEste foarte aglomerat tot timpul, la orice oră. Nu mai e un interval în care să zici că poți merge cât să ajungi în timp util oriunde ai avea. Sper să se întâmple ceva, s-a mărit localitatea, nu cred că e vina noastră. E jenant, jenant. Ar trebui să se ia măsuri cât mai repede, că toți avem de suferit, și noi, cei mari, și copiii.

În Sânpetru, un apartament cu două camere se vinde cu 78.000 de euro, iar unul cu trei camere, între 100.000 şi 107.000 de euro.

Casă, lângă casă, lângă bloc

Explozia imobiliară din Sânpetru se vede cel mai ușor de sus: sunt sute de case, amestecate cu blocuri, ridicate în ritm susținut, de jur-împrejurul vechii aşezări săsești. În ultimii 15 ani au fost aprobate peste 250 de planuri urbanistice zonale.

Presiunea dezvoltatorilor imobiliari e în egală măsură de mare la hotarul ambelor localități: proiect cu 600 de apartamente, la ieșire din Brașov și cartier de blocuri cu opt etaje, în Sânpetru. Autorităţile locale se gândesc acum să amâne aprobarea proiectelor până când rezolvă problemele de infrastructură.

Allen Coliban, primar Brașov: Felul în care sunt vândute aceste apartamente, sunt prezentate ca fiind la zece minute de mers, față de centrul orașului. Ei bine, zece minute de mers, poate au fost valabile aceste informații în urmă cu zece ani de zile, dar, în momentul în care aduci două mii de apartamente, două mii de mașini, evident, aceste intervale de timp cresc.

Ce s-a putut face, s-a făcut deja: autorităţile au lărgit un bulevard din Brașov și au ridicat pod peste centura ocolitoare. Sânpetru creşte, însă, mai repede decât găsesc edilii soluţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Apartamentele de 3 camere, pe care au dat 100.000 de euro, din care sunt disperaţi să se mute. "E jenant, jenant"