Antena Meniu Search
x

Video Captură de droguri record în România. Cocaina cartelului Otoniel, de sute de milioane de euro, ascunsă în pământ de flori

Descoperire în premieră a ofiţerilor antidrog din România: cocaină amestecată în pământ de flori! Separarea drogurilor, care valorează sute de milioane de euro pe piaţa neagră, se face după o reţetă ştiută doar de traficanţi. Anchetatorii înceracă acum să afle ce cantitate de stupediante era ascunsă în cele 24 de tone de pământ. Toată marfa a fost confiscată, dar poliţiştii au avut nevoie de un camion şi un motostivuitor ca să o ridice. Reporterii Observator au filmat în exclusivitate întrega operaţiune. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 06.07.2022, 19:36

Vezi și

Cocaina a fost produsă în Columbia. Tot acolo traficanţii au amestecat-o cu pământ, au ambalat-o şi au trimis o către cluburile din toată Europa. Apoi, încărcătura, peste 20 de tone, a fost urcată într-un vapor de marfă.

Drogurile au plutit aproape o lună prin Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic şi, după o escală în Maroc, au intrat în Marea Neagră. În a doua parte a lunii fenruarie au ajuns în Portul Constanţa. De aici, containerul a fost transportat pe platforma unui tir până la Arad. A fost descărcată în curtea unui magazin care vinde vase ceramice aduse din Tunisia.     

Iulia Pop, reporter Observator: O spalatorie auto, situată la 50 de metri de aici, a fost prima locaţie vizitată de anchetatori. Grupul infracţional organizat a fost filat de investigatori timp de luni bune, iar dincolo de această poartă au loc percheziţii de amploare, parte a unei operaţiuni mamut de combatere a traficului internaţional de droguri. 

În urma celor cinci percheziţii, mai multe persoane au ajuns în faţa anchetatorilor pentru explicaţii. Liderul grupării, este un bărbat de 34 de ani din Arad. A fost prins săptămâna trecută în apropiere de Oradea, când încerca să vândă unui ofiţer sub acoperire 100 de grame de cocaină. La el acasă şi la alţi 2 parteneri de afaceri, poliţiştii au găsit peste... 30 de kilograme de droguri!

Pe acelaşi subiect

Droguri, în pământul de flori

Poliţiştii au avut nevoie de un motostivuitor şi un camion să ridice toată cantitatea de pământ de flori amestecat cu cocaină.   

Iulia Pop, reporter Observator:  24 tone de pământ de flori au fost puse în 610 saci. Ofiţerii Antidrog acum trebuie să afle exact cantitatea de cocaină din ei. Nu au momentan reţeta prin care se separă pământul de droguri. 

Dar speră s-o primească în curând de la autorităţile din Columbia, cu care colaborează de ani buni. În pământ ar fi îngropate droguri de sute de milioane de euro. 

Reporter: Ştiai că sunt droguri în pământul ăla?

Tânăr: Nu. Nu ştiu. 

Cel mai probabil, spun anchetatorii, drogurile aparţin cartelului Otoniel, al cărui lider, Dario Antonio Usuga, a fost arestat la sfârşitul anului trecut. Arestarea lui a declanşat un război între traficanţi şi armata columbiană, care s-a lăsat cu sute de victime.

Sacii cu pământ de flori ridicaţi din Arad vor fi depozitaţi într-un loc secret până când judecătorii vor decide distrugerea lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi merge să votaţi la toate alegerile în acest an?

Observator » Exclusiv Observator » Captură de droguri record în România. Cocaina cartelului Otoniel, de sute de milioane de euro, ascunsă în pământ de flori