Antena Meniu Search
x

Drone subacvatice, capabile să aducă droguri prin Strâmtoarea Gibraltar, descoperite în Spania. Cum "operau" de la distanţă traficanţii

Autorităţile spaniole au descoperit trei drone subacvatice folosite de traficanţi pentru a transporta droguri din Maroc.

de Antonia Roşu

la 05.07.2022, 13:04

Trafic de droguri cu drone subacvatice în Gibraltar
Trafic de droguri cu drone subacvatice în Gibraltar - Profi Media

Trei drone subacvatice, construite pentru a transporta substanţe narcotice din Maroc, prin Strâmtoarea Gibraltar, au fost detectate şi confiscate de către poliţia spaniolă. În cadrul investigaţiei, agenţii au mai descoperit şi 14kg de haşiş, 8kg de marijuana, 157,300 de euro şi şase drone aeriene, scrie BBC.

Autorităţile au declarat că este prima dată când găsesc astfel de dispozitive care nu necesită operare manuală. Opt indivizi au fost arestaţi în Cadiz, Malaga şi Barcelona, iar alţi membri ai unei grupări sunt suspectaţi de construcţia dronelor cu care urmau să transporte droguri în restul Europei.

Dronele subacvatice sunt capabile să transporte o încărcătură de până la 200kg. “Aceste maşinării le-ar permite traficanţilor să comercializeze narcotice cu cantităţi însemnate de la distanţă prin strâmtoarea Gibraltar”, a declarat un reprezentant al poliţiei spaniole. Strâmtoarea Gibraltar este porţiunea care separă Spania şi Maroc.

Traficul de droguri devine "remote"

Una dintre drone este complet funcţională, în timp ce celelalte două se află încă în construcţie. Poliţia suspectează că urmau a fi trimise unei grupări din Franţa, renumită pentru traficul de cocaină. Maşinăriile dispun de tehnologie GPS şi ar putea fi operate de către traficanţi, indiferent de poziţia lor geografică, printr-o tabletă conectată la internet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Drone subacvatice, capabile să aducă droguri prin Strâmtoarea Gibraltar, descoperite în Spania. Cum "operau" de la distanţă traficanţii