Antena Meniu Search
x

Video Cherecheş s-ar afla deja în Paradisul Fugarilor. Interviu exclusiv cu taximetristul care l-a transportat pe primarul din Baia Mare: "Era foarte speriat, panicat"

Fuga lui Cătălin Cherecheş din ţară este demnă de un film. Primarul a schimbat două taxiuri ca să scape de eventualii urmăritori şi a folosit buletinul unui văr primar ca să treacă prin vamă. Poliţistul de frontieră care l-a verificat este acum cercetat disciplinar, în timp ce edilul ar fi ajuns deja la Bari, în Italia, Paradisul Fugarilor. Surse Observator spun că premierul Ciolacu ar fi cerut deja demisia şefului Poliţiei de Frontieră

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 25.11.2023, 19:23

Vezi și

Este momentul în care primarul din Baia Mare trece graniţa. "Cherecheş Cătălin a ieşit din ţară prin frontiera cu Ungaria, prin PT Petea la ora 7.49, folosind o altă identitate aparţinând unei rude", a declarat Victor Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră. Anunţul sec ascunde un lanţ de nereguli. Primarul din Baia Mare avea consemn la frontieră, fiind sub control judiciar. Asta nu l-a împiedicat să părăseasă ţara vineri dimineaţa, cu doar o oră înainte să primească sentinţa de 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

A folosit buletinul unui văr, stabilit în Germania, cu care seamănă foarte bine

Fuga din tara a lui Cherecheș a fost facilitata de o neglijenta în serviciu a unui polițist de frontiera de la Vama Petea, care nu l-a recunoscut pe primar atunci când a făcut comparația între cartea de identitate primita și persoana pe care o avea in fata ochilor. Polițistul este acum cercetat disciplinar, iar edilul s-a ales cu doua noi acuzații. Trecerea frauduloasa a frontierei și prezentarea de acte false. A folosit buletinul unui văr, stabilit în Germania, cu care seamănă foarte bine. În urmă cu mai mulți ani, Cherecheş ar fi transportat un milion și jumătate de euro, în tranșe mici, tot în Germania, în seiful unei mătuşi.

Primarul şi-a planificat din timp fuga. În acea noapte, a făcut un live pe Facebook, în care acuza nedreptăţi în dosar. La 3 dimineaţa a plecat spre casă cu maşina secretarei, condusă însă de un taximetrist, pe care îl cunoştea. A rămas acasă, câteva minute, în timp ce secretara s-a întors la primărie, iar şoferul a fost trimis la o altă adresă. "Am fost sus, m-a chemat sus în Primărie. M-a chemat sus, acolo au loc nişte chestii, pe care le-am povestit la poliţie. Şi de acolo m-a trimis la o locaţie ca să aştept. Am crezut că aştept pe cineva", a declarat Alexandru, primul taximetrist.

Pe acelaşi subiect

Surse din anchetă spun că primarul credea că este filat de poliţie şi încerca să-şi piardă urma. Aşa că, după ce l-a trimis pe şofer să aştepte pe o stradă din apropiere, a venit pe jos, după ce s-a strecurat prin spatele celor două vile pe care le are în Baia Mare. "Era foarte speriat, era panicat. A venit în fugă s-a urcat sus, după care mi-a făcut semn să mă duc şi mi-a scris pe parbriz Satu Mare. Avea o gentuţă gen borsetă, o geacă şi un hanorac şi avea gluga în cap că ploua afară", a declarat Alexandru, primul taximetrist. Spre dimineaţă, şoferul a ajuns în Satu Mare şi l-a lăsat pe primar pe strada Botizului, în apropierea unei staţii de taxiuri. Cherecheş s-a suit într-o altă maşină, un taxi luat la întâmplare, şi a plecat spre vama Petea. Pe primul şofer l-a trimis tot în Ungaria, ca să-i deruteze pe eventualii urmăritori.

"Mi-a dat nişte bani să îi dau cuiva. Am ajuns acolo. Şi omul mi-a dat nişte bani şi mi-a zis ţine banii ăştia ca să îi la drum pentru că trebuie să mă întorc să duc o pereche de ochelari în Ungaria. Din ţară am ieşit ca să duc ochelarii respectivi, dar nu l-am văzut pe teritoriul Ungariei. Nici nu am trecut vama. Acolo m-am întâlnit cu altcineva", a declarat Alexandru, primul taximetrist. Între timp, Cherecheş, aflat într-un Duster maro cu numere de Satu Mare, ajunge la vama Petea. Mai erau 10 minute până la schimbul de tură, când poliţiştii sunt obosiţi după 12 ore de serviciu. La control, i-a dat agentului poliţist cu 20 de ani de experienţă,  buletinul vărului său. În mai puţin de 5 ore de a mesajul de pe FB, primarul reuşeşte să iasă din ţară.

Cherecheş s-ar afla acum pe teritoriul Italiei

"Trebuia sa fie identificat si trebuia, colegul care era la acea toneta in verificare, in postul de control, trebuia sa realizeze aceasta neconcordanta intre document si persoana aflata in fata lui", a declarat Victor Ivaşcu, şeful Poliţiei de Frontieră. Şoferul care l-a trecut graniţa a dat declaraţii la Poliţie. "Eu sunt martor, în curs de cercetare. Eu nu am făcut nimic!", a declarat şoferul. Cherecheş s-ar afla acum pe teritoriul Italiei, undeva în sud, unde ar încerca să găsească o portiţă legală pentru a evita extrădarea. A mers pe urmele altor fugari celebri, precum Ionel Arsene şi Alina Bica.

"Singurul motiv pe care ar putea să-l invoce în faţa organelor judiciare italiene este faptul că nu s-a bucurat de un proces echitabil în România", a declarat Cristian Popescu, avocat. Primarul din Baia Mare a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită. Ar fi primit de la o persoană din conducerea CS Fotbal Club Municipal Baia Mare 70.000 de lei pentru a susţine financiar clubul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Exclusiv Observator » Cherecheş s-ar afla deja în Paradisul Fugarilor. Interviu exclusiv cu taximetristul care l-a transportat pe primarul din Baia Mare: "Era foarte speriat, panicat"