Antena Meniu Search
x

Video Cine este românul care a dat 36.000 de euro pe avionul pe care îl va transforma în casă de vacanţă. Imagini din interiorul aeronavei

Imagini neobişnuite surprinse azi-noapte, în Bucureşti. Un avion de pasageri cu aproape 200 de locuri şi-a făcut drum pe străzi. Un transport agabaritic l-a dus la un aerodrom din apropierea Capitalei, unde va fi tansformat în casă de vacanţă. Observator vă arată în exclusivitate interiorul avionului care va deveni o locuinţă excentrică. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 10.02.2024, 19:43

Vezi și

Străzile din Bucureşti şi Drumul Naţional 1 au devenit piste pentru un avion de mari dimensiuni, azi-noapte. Aeronava a pornit de la Romaero spre aerodromul din Clinceni. Un traseu dificil, de peste 30 de kilometri. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Avionul a fost pus pe trailer, a fost asigurat şi cablat, urmează să pornească la drum din clipă în clipă. Transportul este asigurat de poliţişti iar traseul pe care va merge va fi Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, Centura Capitalei ca apoi să ajungă la Aerodromul Clinceni.

Noul proprietar a plătit 36.000 de euro pentru avionul McDonnell Douglas

Noul proprietar a plătit 36.000 de euro pentru avionul McDonnell Douglas. Transportul, o provocare în sine, l-a mai costat încă jumătate din preţul aeronavei. Ca să încapă pe drum, avionul lung de 45 de metri şi înalt cât un bloc cu trei etaje, autoritățile au fost nevoite să demonteze mai multe semafoare și semne de circulație.

Pe acelaşi subiect

Costin Gavrilescu, proprietar avion: Am luat eu circularul şi în câteva zile am tăiat aripile. A fost dificil să îl pun pe trailer, să îl pregătim de pus pe trailer. Să îl punem pe trailer, mai ales că nu am mai făcut asta. 

Cosmina Balint, reporter Observator: Acest avion nu va mai transporta pasageri ci va fi transformat într-o locuinţă. Toată suprafaţa de 112mp va fi complet mobilată iar scaunele vor fi dezasamblate.

Cine iubeşte vacanţele va fi îndrăgăstit de o asemenea locuinţă excentrică

În lume există modele celebre de avioane care sunt acum case inedite. Sunt suficient de lungi şi de late ca să poţi face în ele dormitoare, bucătării, livinguri şi săli de baie. Cine iubeşte vacanţele va fi îndrăgăstit de o asemenea locuinţă excentrică. Costin Gavrilescu, noul proprietar al avionului McDonnell, are propriile lui planuri. 

Costin Gavrilescu, proprietar avion: Cabina, teoretic va rămâne aşa. Mă gândesc să o fac, ori să o păstrez intactă aşa, ori să o transform într-un simulator de zbor. După care, o zonă de sufragerie, aşa, loc de întâlnire cu toată lumea, eventual cu o masă, cu nişte scaune. Acolo aş vrea să înlocuiesc una din uşi să poţi ieşi pe terasă.

Românul care şi-a cumpărat avion este fascinat de aviaţie încă de mic

Românul care şi-a cumpărat avion este fascinat de aviaţie încă de mic. A făcut cursuri de plilotaj şi are o colecţie de aparate de zbor.

Costin Gavrilescu, proprietar avion: Eu mi-am făcut hangarul la Clinceni din 2008 şi cam de atunci.

Reporter: Ce mai ai acolo?

Costin Gavrilescu, proprietar avion: Am un avionaş mic, un elicopter care e modificat de când i-am pus turbo propulsor pe el. Este singurul elicopteraş mic din România care are turbo propulsor. Pe la 6 ani am citit eu o cărţulie tradusă din rusă cu manual de trecere la elicopter.

Ultima lui achiziţie este un avion care i-a aparţinut omului de afaceri Ovidiu Tender. Fiscul l-a scos la licitaţie anul trecut, după ce compania de zbor a intrat în insolvenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 11 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Exclusiv Observator » Cine este românul care a dat 36.000 de euro pe avionul pe care îl va transforma în casă de vacanţă. Imagini din interiorul aeronavei