Antena Meniu Search
x

Descoperire a Poliţiei după o sesizare făcută de Observator: 11 bătrâni, unii cu dizabilităţi, luaţi dintr-un centru şi ascunşi într-o casă în construcţie în Tunari

După ce un utilizator ne-a scris pe Fii Observator că mai mulţi vârstnici ar fi fost luaţi dintr-un centru şi ascunşi într-o casă în construcţie din Ilfov, pentru a nu fi descoperite posibile nereguli în cazul unor controale, Observator a sesizat autorităţile, iar Poliţia a mers la faţa locului.

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 01:11

Vezi și

Cazul ne-a fost semnalat pe Fii Observator de ruda unuia dintre pacienţii mutaţi din centru în Tunari. După ce reporterii Observator au verificat informaţia şi au descoperit locul, am sesizat poliţia.

Comunicatul Poliţiei privind cazul pacienţilor vârstnici, unii cu dizabilităţi, ascunşi de controale

"Poliţia Română a anunţat că, luni seară, în urma unei sesizări a Observator, poliţiştii IPJ Ilfov, împreună cu pompierii din cadrul ISU B-IF şi personal medical din cadrul SABIF, au depistat, în Tunari, într-un imobil în construcţie, 11 persoane vârstnice, vulnerabile (unele dintre acestea, cu dizabilităţi), precum şi o altă persoană, care le însoţea.

Din primele date, se pare că aceste persoane au fost relocate dintr-un centru din municipiul Bucureşti, pentru a nu fi identificate de autorităţi. Cele 11 persoane sunt evaluate medical, urmând a fi relocate într-o altă locaţie adecvată”, a precizat poliţia.

Poliţiştii au declanşat verificări, iar IPJ Ilfov a sesizat autorităţile cu atribuţii în domeniu, pentru verificări specifice.

Femeia care însoţea pacienţii confirmă că au fost luaţi dintr-un centru

În continuarea cercetărilor, femeia care însoţea cele 11 persoane afirmă că persoanele au fost aduse dintr-un centru din Voluntari, judeţul Ilfov”, a precizat Poliţia Română.

În acest caz continuă cercetările, pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea măsurilor legale.

La acest caz sunt angrenate urmatoarele resurse medicale SMURD: un echipaj SMURD tip B, o unitate de terapie intensiva mobila (echipaj cu medic) şi 2 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

Dacă aveţi informaţii despre acest caz sau altele similare, ne puteţi scrie pe Fii Observator

Observator va demara o campanie prin care astfel de cazuri să nu mai fie posibile, printr-o schimbare a legislaţiei. Aici găsiţi toate informaţiile despre "azilele groazei" din România

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Exclusiv Observator » Descoperire a Poliţiei după o sesizare făcută de Observator: 11 bătrâni, unii cu dizabilităţi, luaţi dintr-un centru şi ascunşi într-o casă în construcţie în Tunari