Antena Meniu Search
x

Video "E mai bine în România". Ce salarii refuză asiaticii în Dubai pentru a lucra pe 2.400 lei în România

România aduce muncitori din Est, doar ca să îi piardă printre degete, în Vest. Traficul de migranţi a explodat la graniţe. Sute de asiatici sunt prinşi săptămânal când încearcă să treacă clandestin în Ungaria sau Serbia, şi de acolo spre Occident. În spatele fenomenului sunt adevărate reţele de crimă organizată. Dovada, într-un nou episod din seria Străini în Visul Românesc.

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 17:23

Vezi și

Bihor, 27 iunie 2023. Ascunşi într-un lan de grâu, 18 srilankezi încearcă să treacă pe jos graniţa spre Ungaria. În aceeaşi zi, prin vama Nădlac ies două camioane încărcate, teoretic, cu plăci de pal,cu destinaţia Italia. În remorci, poliţiştii de frontieră găsesc de fapt 66 de migranţi din Pakistan, Bangladesh, India şi Sri Lanka. Sunt scene care se repetă săptămânal la graniţele României, spre Vest.

Aşa începe procesul de recrutare la 10.000 de kilometri de România, în Nepal. Sute de muncitori stau zilnic la coadă, în speranţa unui loc de muncă la noi. Ţara noastră le oferă condiţii mai bune şi salarii mai mari decât în Dubai şi Qatar. Pe lângă bani, pentru asiatici, România mai înseamnă ceva: o portiţă, oricât de mică, spre Occident. Iar pentru asta, sunt dispuşi să rişte orice, să plătească oricât.

Citeşte povetestea completă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Exclusiv Observator » "E mai bine în România". Ce salarii refuză asiaticii în Dubai pentru a lucra pe 2.400 lei în România