Antena Meniu Search
x

Video Elena face videochat din apartamentul în care locuiește cu familia. Cel mai mare bacșiș primit de tânără: "Am plâns"

Tot mai multe romance practică videochat. În pandemie, industria controversată a explodat şi s-a mutat din studio, acasă, în mijlocul familiei. În timp ce statul ignoră fenomenul, modelele fac cursuri de perfecţionare şi dezvoltare personală, iar în echipa lor nu intră nimeni fără testul poligraf. Dar succesul pe care îl afişează are dublu tăiş, avertizează psihologii. 

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 16:22

Vezi și

Într-un cartier din București, cu blocuri vechi din anii 70, Elena și-a făcut un birou.

Elena: V-am invitat la mine acasă, nu am nimic de ascuns, după cum vedeți asta e camera mea unde muncesc, unde fac bănuți.

E un apartament mic, de 2 camere, unde locuiește împreună cu familia. Aici, în dormitor, e studioul ei de videochat.

Ionuţ, soțul Elenei: Eu am ajutat-o să aranjeze tot, de dimineață până seara, am fost gata, am văruit, mobilă, tot.

Pe acelaşi subiect

Elena: Mă trezesc dimineață la 4 și decât trebuie să mă machiez și să intru, când e frig nu mai dezăpezesc mașina și am un câștig de timp. Pot să stau mai mult, pot să intru când vreau, mi-e mult mai ok acasă.

Elena face videochat de 5 ani și jumătate

Înainte, era cosmeticiană. După ce a născut al doilea copil şi primul soţ a plecat, a intrat într-o industrie despre care auzise tot ce se poate auzi. Că are şi părţi întunecate, că fetele sunt blamate, că nimeni nu te avertizează ce impact psihologic are o astfel de meserie.

Elena: Sunt tot felul de membri care unii poate te supără, tu trebuie să te reglezi să îți revii să înțelegi că ăla nici nu-l cunoști. Nu le răspund în niciun fel, este alegerea lor, dacă ei consideră să mă jignească.

Jeni Chiriac, psiholog: La un moment dat este o formă de agresare a propriei tale identități. Am consiliat și bărbați și femei. Pur și simplu nu mai știau care este lumea reală.

Şi totuşi ce le face să aleagă un astfel de drum? Banii care se învârt în industrie depăşesc orice salariu.  

Elena: Primul meu tips care a fost foarte mare a fost de 13.000 de dolari și am plâns, pentru că nu-ți dă nimeni pe stradă un leu să-ți iei o apă.

Industria videochatului s-a dezvoltat la cote inimaginabile: se estimează că în lume sunt zeci de milioane de clienţi. România e pe podium în preferinţele tuturor.

Jeni Chiriac, psiholog: Singurătatea uneori poate fi mai groaznică decât a plăti pentru compania cuiva

Elena: Gândiți-vă că aveți 3-4-5 private odată, poate cu unul vorbești de mașini, cu unul vorbești de pandemie și tu trebuie să ții mai multe conversații pe diferite subiecte cu toți în același timp.

Videochat-ul, o adevărată fabrică de făcut bani

Din studio, de la distanță, Elena are doi colegi la taste care răspund mesajelor private, atunci când ea nu mai face față. Toți sunt angajați cu o condiție: testul poligraf. Astfel studioul se asigură că nu ies informații despre fetele care lucrează acolo.

Maria Boroghină, manager studio: Mulți cărora le e frică nu mai vin.

Când ziua de lucru se termină, după-amiaza, Elena merge să-și ia copiii de la școală și să-i ducă în parc. Sunt prea mici să le spună cu ce se ocupă, dar nici nu se teme de momentul în care o vor întreba. 

Elena: Copiii mei cred că o să înțeleagă chestia asta foarte bine și nu cred că or să mă judece. Nu cred.

Din mijlocul marilor oraşe, până în creierii munţilor, aproape că oricine a auzit despre videochat. Una din 100 de românce îl practică. Ce face statul ca să ţină sub control fenomenul, vedeţi data viitoare la Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Elena face videochat din apartamentul în care locuiește cu familia. Cel mai mare bacșiș primit de tânără: "Am plâns"