Antena Meniu Search
x

Video EXCLUSIV. Celebru notar din București, reținut de DNA. Inventa "nepoți" care moșteneau apartamente în zone de lux

Doi notari din Bucureşti au fost reţinuţi de DNA , după ce au falsificat zeci de acte de moştenire ca să pună mâna pe case în centrul Capitalei. Din reţea făceau parte mai mulţi indivizi care aflau despre apartamentele libere, iar apoi reveneau cu titlul ilegal "de nepoţi". Unul dintre notarii acestei filiere este Lidia Secelenu, cercetată în zeci de alte dosare, inclusiv pentru port ilegal de armă. Observator a refăcut în exclusivitate povestea uneia dintre victime. 

de Redactia Observator

la 14.12.2022, 19:54

Vezi și

Aşa arată uşa unuia dintre apartamentele pe care au pus mâna mai mulţi indivizi cu ajutorul notarului Lidia Seceleanu. Proprietara a fost Anda Lebedev, o femeie singură pe care o mai vizitau doar vecinii. 

Vecină: Că era văduvă, locuia singură, nu a avut copii niciodată, nici născuţi, nici înfiaţi.  Nu a vizitat-o nimeni, în timpul ăsta. Chiar ne spunea că ar vrea ca locuinţa, după ce va muri, locuinţa ei să devină locuinţă socială.

Reporter: Vreodată de vreun membru al familiei aţi auzit?

Vecină: În afară de părinţi nu am auztit să povestească de niciun alt membru.

Pe acelaşi subiect

Pentru că nici nu mai avea pe altcineva. După moartea ei au început să apară aşa zişii moştenitori. În fapt, agenţi imobiliari înarmaţi cu acte false. 

"Au fost mai multe persoane în bloc prezentându-se agenţi imobiliari, nu i-am văzut la faţă. Au întrebat în stânga-drepta pe palier dacă e de vânzare aparetamentul, au mai întrebat femeia de serviciu."

Reporter: Au intrat în forţă motivând că au ce?

Vecină: Că ei sunt moştenitori şi aveau o hârtie pe care ar fi scris certificat de moştenitor.

Reporter: Dar vreun grad de rudenie să fi invocat?

Vecină: Vecinii spun că ei ar fi spus că sunt nepoţi. 

Actul a fost semnat şi parafat de nimeni alta decât Lidia Seceleanu. Indivizii au devenit peste noapte nu doar proprietarii apartamentului ci şi a altor două case în Azuga şi ai unui teren.

"Din câte am auzit recent s-au mutat sau au fost în locaţia din zona montană. Şi s-ar fi mutat acolo sau au zis ceva de genul, vecinilor, că ei sunt noii proprietari."

Vecinii care au îngrijit-o pe Anda până să moară au atacat actul în instanţă. Pe fir a intrat şi DNA. Procurorii le-au reţinut pe Lidia Seceleanu şi pe complicea ei, un alt notar Eugenia Cuţari, pentru luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu.  

Livia Săplăcan, DNA: Ar fi eliberat în mod nelegal cel puţin 19 certificate de moştenitor care atestau în fals faptul că beneficiarii acestora erau singurii moştenitori ai imobilelor. După obţinerea documentelor respective, imobilele erau vândute la preţul pieţei. 

Lidia Secelenu este cercetată în zeci de alte dosare

În trecut, numele Lidiei Seceleanu a apărut în zeci de dosare penale, multe privind moşteniri şi retrocedări trucate. Modul de operare e vechi şi nu e prima grupare care vânează proprietăţi rămase fără moştenitori.

Adrian Cuculis, avocat: Anumite persoane care cunosc aceste imobile ajung sa dea pontul respectiv anumitor reţele. Apare peste noapte un moştenitor, culmea şi cu un testament făcut de mână. Ele funcţionează pe tot teritoriul ţării şi asta pot să vă confirm din dosarele de la instanţă. 

Conform legii, după decesul proprietarului, moştenitorii au la dispoziţie un an să revendice locuinţa. Dovedirea gradului de rudenie se face la notar. În caz contrar, după expirarea acestui termen, ajunge în proprietatea primăriei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Exclusiv Observator » EXCLUSIV. Celebru notar din București, reținut de DNA. Inventa "nepoți" care moșteneau apartamente în zone de lux