Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EXCLUSIV. Comandantul militar al NATO spune că Rusia ar avea puterea să atace o ţară membră în "5-8 ani"

Avertisment dur de la Bruxelles! Într-un interviu exclusiv pentru Observator, comandantul militar al NATO anunţă că Rusia se pregăteşte de război cu Alianţa, iar în cel mult cinci ani, va avea forţa să atace o ţară membră. În paralel, Jens Stoltenberg dezvăluie că spionii ruşi pregătesc atentate teroriste şi atacuri cibernetice. Preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

de Cristi Popovici

la 12.09.2024 , 19:50

Comandantul militar al Alianţei, amiralul Rob Bauer, consideră plauzibile afirmaţiile unui ofiţer german care spune că Putin ar putea comanda un atac armat asupra unei ţări membre NATO. "Dacă te uiţi la industria lor, la intenţiile lor, la ce fac ei, atunci declaraţia făcută de el (ofiţerul german - n.red.) este că în 5-8 ani este posibil să aibă suficiente forţe armate ca să ne atace pe noi. Dacă vor face, însă, asta, este o altă discuţie", a declarat Rob Bauer, comandantul Comitelului miltar al NATO.

Comandantul militar al NATO: " Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!"

În cazul unui război direct între NATO şi Rusia, Alianţa s-ar baza pe 22.000 de avioane de atac, elicoptere şi aeronave de transport. La acest capitol, Rusia are doar un sfert din tehnica NATO. În schimb, ruşii au mai multe tancuri. 14.700, faţă de 11.000 ale ţărilor aliate. Cât priveşte blindatele, NATO este mult superioară Rusiei. Are 850.000 de asemenea vehicule, de cinci ori mai multe decât armata lui Putin. NATO este superioară şi naval. 2.200 de nave de război versus 781. Raportul forţelor terestre este de 1 la 3, în favoarea NATO, adică la un milion 300.000 de militari ruşi, sunt peste 3,3 milioane de militari aliaţi.

Vezi și

"Rolul NATO nu este să ducă un război, ci şi prevină un război. Şi am prevenit războiul, timp de 75 de ani. Şi am trimis un mesaj către Moscova, că dacă o ţară aliată ar fi atacată, atunci întreaga Alianţa va fi acolo pentru a proteja acel aliat", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. "Avem obligaţia, ca Alianţă defensivă, să ne asigurăm că suntem pregătiţi, când Rusia se va decide să atace NATO. Atunci, trebuie să fim pregătiţi să ne apărăm. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!", a declarat Rob Bauer, comandantul Comitelului miltar al NATO.

Moscova ameninţă NATO pentru că americanii i-au dat voie Ucrainei să folosească armamentul occidental de precizie pe teritoriul rus. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat într-un interviu exclusiv pentru Observator, că aliaţii nu se lasă intimidaţi. Stoltenberg spune că ţările membre sunt pregătite pentru orice scenariu - NATO ştie la ce se poate aştepta din partea Rusiei. "Există un risc constant ale unor atacuri teroriste, ale unor atacuri cibernetice. Şi i-am văzut pe agenţii operativi ruşi cum conduc şi organizează acţiuni de sabotaj, acţiuni ostile împotriva aliaţilor NATO", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. În contextul războiului din Ucraina şi al dronelor ruseşti căzute pe teritoriul României, preşedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Şedinţa va avea loc peste o săptămână, la Palatul Cotroceni.

Cristi Popovici Like

Nu poți să fii jurnalist dacă nu iubești adrenalina, provocările și, mai ales, oamenii. Este una dintre cele mai palpitante meserii din lume.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Exclusiv Observator » EXCLUSIV. Comandantul militar al NATO spune că Rusia ar avea puterea să atace o ţară membră în "5-8 ani"