Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Explicațiile primarului din Brașov, Allen Coliban, pentru promisiunile neîmplinite în primul an de mandat: ”Când plantezi un copac, până în momentul în care ajungi să culegi primele fructe trec niște ani”

Spital cu 1500 de paturi, piste de biciclete și un parc de agrement de 15 hectare, în inima orașului. Sunt doar câteva dintre promisiunile pe care actualul primar din Brașov le-a făcut, înainte de câștigarea alegerilor. La un an de la învestire, multe dintre ele sunt încă în stadiul de proiect, iar Allen Coliban cere timp pentru ca aceste proiecte să devină realitate.

de Claudiu Loghin

la 04.10.2021 , 20:04

Zece capitole a avut programul electoral al lui Allen Coliban.

Claudiu Loghin, reporter Observator: ”Printre promisiunile lansate în campania electorală de actualul primar al municipiului Brașov se numără și ”un nou spital multidisciplinar, nu de pavilioane, răspândit prin tot orașul”, un spital cu minim 1500 de paturi. A trecut mai bine de un an de la această promisiune, numărul de paturi s-a redus, iar proiectul e încă în faza de documentație”.

Proiectele vor fi demarate, cel mai devreme, abia anul viitor

Vezi și

Aşa că prima săpătură de excavator ar putea fi abia anul viitor.

Pe acelaşi subiect

Allen Coliban, primar Brașov: ”1500 sunt numărul total de paturi din spitalele pe care ne propunem să le înlocuim, dar cu tot ceea ce înseamnă medicină modernă, cu tot ceea ce înseamnă reducerea duratelor de spitalizare”.

Bicicliştii au fost o altă categorie ţintă în campania actualului primar.

Claudiu Loghin, reporter Observator: ”Vrem ca toate zonele orașului să fie coectate prin piste de biciclete, ca pietonii de orice vârstă să poată circula în siguranță” -  A trecut un an și un pic de la această promisiune și așa arată cele mai multe din pistele de biciclete din municipiul Brașov: pe de o parte banda unu, pe care deseori se circulă în viteză, pe cealaltă parte așa numita parcare în spic, de pe care, în mod frecvent, autoturismele ies în trafic, intersectând pistele pentru bicicliști”.

Allen Coliban, primar Brașov:”Nici nu au cum să apară, pe termen atât de scurt, decât dacă facem din nou o treabă de mântuială, cum s-a mai făcut”.

Primarul Brașovului cere timp

Allen Coliban, primar Brașov: ”Avem nevoie de un masterplan. În luna octombrie vom avea prima dezbatere pe acest studiu, pe care îl avem în lucru, spre sfârșitul anului vrem să îl încheiem, astfel încât în 2022 să putem scoate la licitație aceste proiecte”

Deşi nu s-au concretizat încă prea multe, braşovenii par înţelegători cu noul primar.

Claudiu Loghin, reporter Observator: ”Sunteți mulțumită de acest an?”

Localnică: ”Da”

Localnic: ”În proporție de vreo 60 - 70 la sută, și-a îndeplinit promisiunile pe care le-a făcut, dar mai e de lucru”.

Primarul bifează finalizarea lucrărilor la un pod rutier, care era în reparaţii de şase ani.

Allen Coliban, primar Brașov: ”Am învățat că, din momentul în care plantezi, până în momentul în care ajungi să culegi primele fructe, trec niște ani. Trei ani de zile, la pomicultură. Cumva similar se întâmplă și într-o administrație care își propune să facă un alt fel de administrație publică”.

Controverse în primul an de mandat al lui Allen Coliban la Primăria Brașov

Primul an cu Allen Coliban la primărie n-a fost lipsit de controverse şi scandaluri.

Unul din ele a fost legat de mențiuni eronate în CV-ul de campanie, legate de absolvirea unei a doua facultăți. Coliban a făcut corecturile de rigoare și și-a cerut scuze brașovenilor. Un altul a fost legat de anularea contractului pentru gestionarea parcărilor publice din Brașov - un subiect care este încă în litigiu, în instanță.

Claudiu Loghin Like

Lucrez în presă din 1999. Din 2004, sunt în televiziune.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Exclusiv Observator » Explicațiile primarului din Brașov, Allen Coliban, pentru promisiunile neîmplinite în primul an de mandat: ”Când plantezi un copac, până în momentul în care ajungi să culegi primele fructe trec niște ani”