Antena Meniu Search
x

Exclusiv Ion Lungu, promisiuni multe, realizări puţine, la primul an din al cincilea mandat de primar în Suceava: "Are toată lumea străzi neasfaltate, inclusiv la Paris, la Viena"

O telegondolă, o Sală Polivalentă cu bază sportivă, transport public electric şi parcări supraterane. Sunt doar câteva dintre promisiunile cu care Ion Lungu a câștigat cinci mandate ca edil al municipiului Suceava. Unele dintre ele s-au concretizat, în timp ce multe au rămas doar la stadiul de proiect. Cum arată Suceava la un an de la ultimele alegeri şi după 17 ani cu acelaşi primar vedeţi în materialul următor. 

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 29.09.2021, 19:48

Vezi și

Ion Lungu, primar Suceava: Vreau să vă spun, lipsit de modestie, că sunt în grafic.

Aşa vede Ion Lungu, de pe scaunul de primar, primul an din al cincilea mandat de edil al Sucevei. În stradă însă, lucrurile stau puţin diferit. 

Traficul infernal este de departe cea mai mare problemă a oraşului. O soluţie există, dar nu se poate pune încă în practică. Şi anume, circulaţia pe cele două bulevarde principale să fie pe un singur sens. 

Ion Lungu, primar Suceava: Vorbim de sfârşitul anului 2022. Acel proiect se poate pune în funcţiune când vin toate autobuzele electrice. 15 trebuie să mai ajungă, pe lângă cele 47 aflate deja în circulaţie

Pe acelaşi subiect

Promisiuni pentru parcări, telegondole şi roată panoramică

Nu la fel de bine stă oraşul la capitolul parcări. Aici promisiunile nu au trecut încă de stadiul planșelor frumos colorate.

Ion Lungu, primar Suceava: Suntem la faza de realizare a planului urbanistic zonal şi la studii de fezabilitate În acest mandat, aceste două parcări vor fi date în funcţiune.

Altă promisiune a fost complet abandonată. 

Andreea Petrescu, reporter Observator: La o întâlnire electorală din anul 2012, primarul Sucevei le promitea localnicilor că va face o telegondolă de la mănăstirea Zanca până aici, la cetate. Asta după ce primele două variante fuseseră abandonate şi anume o telegondolă din centru până aici, iar a doua variantă aceeaşi telecabină de la Cetatea de Scaun până în zona comercială.

7 ani mai târziu, primarul a avut o altă idee cu care speră să atragă turişti în localitate: o roată panoramică şi un funicular. 

Ion Lungu, primar Suceava: Telegondola nu s-a putut face pentru că timpul care era de la partea de jos până la cetate era un timp foarte scurt. 

Ce realizări a avut primarul Ion Lungu în Suceava

La capitolul realizări pot fi trecute două zone de agrement, una inaugurată în septembrie şi cealaltă care este gata de doi ani de zile. 

Nu în acelaşi stadiu se află însă Sala Polivalentă, aşteptată de suceveni de ani de zile. "Suntem la licitaţie", spune Ion Lungu.

O altă promisiune electorală - modernizarea bazarului, a fost doar pe jumătate realizată. Spaţiul a fost reabilitat doar parţial şi nu are încălzire.

Andreea Petrescu, reporter Observator: Aşa arată în acest moment pasarela care poate ajunge din partea cealaltă a străzii către bazarul de aici din Suceava, sunt doar trepte, nu există acces pentru persoane cu dizabilităţi, iar culoarul este aşa cum îl vedeţi. Neigienizat şi plin de gunoaie.

O altă probleme încă nerezolvată - străzile neasfaltate din oraş.

Ion Lungu, primar Suceava: Dar nu numai noi, are toată lumea străzi neasfaltate, inclusiv la Paris, la Viena sunt străzile neasfaltate. În timp, le facem. 

Primarul susţine că până la finalul mandatului îşi va respecta promisiunile şi va realiza tot ce are pe listă, ba chiar mai mult. Edilul se gândeşte să construiască inclusiv un Aqua Park.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » Ion Lungu, promisiuni multe, realizări puţine, la primul an din al cincilea mandat de primar în Suceava: "Are toată lumea străzi neasfaltate, inclusiv la Paris, la Viena"