Antena Meniu Search
x

Video "Focul verde" - serie de reportaje la Observator, ora 19.00 Antena 1. Care e factura pentru tranziția de la cărbune la energie verde?

Europa trece la verde. România o urmează. Fără cărbune până în 2032 și-au propus guvernanții prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență). România ar trebui să treacă la surse de energie regenerabile, însă deocamdată cele mai utilizate resurse rămân cărbunii și gazele.

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 16:50

"Focul verde" - serie de reportaje la Observator, ora 19.00 Antena 1. Care e factura pentru tranziția de la cărbune la energie verde?
"Focul verde" - serie de reportaje la Observator, ora 19.00 Antena 1. Care e factura pentru tranziția de la cărbune la energie verde?

E o tranziţie energetică deloc uşoară şi ieftină, în schimb obligatorie. O estimare a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă arată că, pentru a pune pe picioare un sistem care să producă energie din resurse regenerabile până în 2050, sunt necesare investiţii de 13.000 de miliarde de dolari la nivel global doar pentru consolidarea reţelelor de transport şi distribuţie a energiei, iar România nu este nici pe departe cea mai modernă țară la acest capitol. La noi, renunţarea bruscă la energia din surse tradiţionale a provocat un deficit pe care îl acoperim din importuri. Evident, la preţuri mai mari. Facturile au explodat şi din cauza taxei pe poluare, care s-a triplat în ultimele luni şi a ajuns la un record. În plus, unele categorii profesionale vor rămâne pe drumuri. 

Cât îi costă pe români trecerea la verde? Ne putem lipsi de centralele pe cărbune? Cum vor fi taxate maşinile care poluează? Ce investiţii sunt necesare în sursele de energie regenerabilă? Toate răspunsurile, la Observator, ora 19.00 în seria "Focul Verde".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

OBSERVATOR. Despre Oameni. Știrile așa cum trebuie să fie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » "Focul verde" - serie de reportaje la Observator, ora 19.00 Antena 1. Care e factura pentru tranziția de la cărbune la energie verde?