Antena Meniu Search
x

Video Interviu cu ambasadorul Israelului în România: Care sunt victoriile IDF în cele 6 luni de război și cât vor mai dura operațiunile militare

Război Israel - Hamas. Se fac 6 luni de când militanţii Hamas au atacat Israelul, ucigând aproximativ 1.200 de oameni. Riposta a fost una fără precedent, iar bombardamentele Israelului în Fâşia Gaza continuă şi astăzi. Cel puţin 33.000 de palestinieni ar fi fost ucişi de la începutul războiului. Într-un interviu pentru Observator, ambasadorul Israelului în România spune că sunt aproape de a distruge în totalitate Hamas. 

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 20:23

Vezi și

Au trecut 6 luni de când teroriştii Hamas au îngrozit o lume întreagă. Mii de luptători înarmaţi până în dinţi au ieşit din Fâşia Gaza şi au atacat kibuțurile liniştite de la graniţa cu Israel. 1.200 de civili, poliţişti şi militari aflaţi în posturile de pază au fost torturaţi şi ucişi în câteva ore. 

  • Cristi Popovici, reporter Observator: Multe famili din kibuțuri nu au avut timpul necesar pentru a se ascunde în camerele de siguranță. Aceste încăperi cu uși din fier, care, teoretic, nu pot fi sparte. În această locuință, militanții au devastat absolut tot ce au văzut în calea lor.

250 de cadavre au fost descoperite în zona unui festival de muzică, unde teroriştii au atacat de pe uscat şi din aer, coborând cu motoparapantele în mijlocul tinerilor.

  • Bianca Iacob, reporter OBservator: Aici a fost festivalul Nova. 364 de tineri au fost uciși aici. Aici erau scenele festivalului, însă acum, la 6 luni distanță, stau mărturie numele și pozele acestora, în aminitrea lor.
Pe acelaşi subiect

Riposta Israelului a venit imediat

 În războiul brutal care a urmat, cel puțin 33.000 de palestinieni, dintre care mulţi copii, au fost uciși, potrivit Ministerului Sănătății controlat de Hamas.

  • Mohamed Jaber, jurnalist palestinian în România: 100.000 de palestinieni, până în ziua de astăzi, şi ceva au murit, au fost răniţi, sunt dispăruţi şi morţi. Nu vreau să spun de case. Până în ziua de astăzi, aproape 40.000 din toate construcţiile Gazei au fost puse la pământ! Cine apără poporul palestinian?

Ambasadorul Israelului în România spune că ţara sa este aproape de a-şi îndeplini obiectivul de a distruge în totalitate organizaţia teroristă Hamas.

  • Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România: Am distrus 75% din maşinăria Hamas, le-am neutralizat complet fabricile de armament şi de rachete, dar şi sute de kilometri de tuneluri. Am distrus 19 batalioane ale Hamas din 24. Am ucis între 12.000 - 15.000 de terorişti.

Situaţia civililor prinşi la mijloc în război este subiect de controverse la nivel mondial

Naţiunile Unite au cerut încetarea imediată a focului. 

  • Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România: Credem că după ce terminăm operaţiunile în Rafah, care mai pot dura câteva săptămâni, va exista o perioadă de stabilizare, timp în care ne vom asigura ca Hamas nu se vor regrupa în interiorul Fâşiei Gaza. 
  • Mohamed Jaber, jurnalist palestinian în România: Avem, până în ziua de astăzi, 70.000 de femei însărcinate în Gaza. Nu au unde să se ducă să-şi facă un control normal pentru sarcină. 

Din Fâşia Gaza, autorităţile de la Bucureşti au repatriat aproximativ 300 de români

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat moartea a 5 conaţionali, în acest război. Potrivit cifrelor oficiale israeliene, 253 de persoane au fost luate ostatice pe 7 octombrie 2023. O parte au fost eliberaţi, iar dintre cei 130 de ostatici rămași în Gaza, Israelul spune că cel puțin 34 ar fi morți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Exclusiv Observator » Interviu cu ambasadorul Israelului în România: Care sunt victoriile IDF în cele 6 luni de război și cât vor mai dura operațiunile militare