Antena Meniu Search
x

Teheranul amenință iar Israelul: "Nicio ambasadă israeliană nu mai este în siguranţă".

Un consilier militar al liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a avertizat duminică că nicio ambasadă israeliană nu este "în siguranţă", după ce şapte militari iranieni au fost ucişi într-un raid atribuit Israelului împotriva unei clădiri diplomatice iraniene din Damasc.

de Redactia Observator

la 07.04.2024, 15:23

ayatollahul Ali Khamenei la înmormântarea victimelor atacului israelian din Siria
Teheranul amenință iar Israelul: "Nicio ambasadă israeliană nu mai este în siguranţă". - Profimedia Images

"Nicio ambasadă israeliană nu mai este în siguranţă", a declarat generalul gărzilor revoluţionare Yahya Rahim Safavi, citat de agenţia de presă locală Isna.

Teheranul a promis să riposteze după ce luni, atacuri aeriene israeliene au distrus anexa consulară a ambasadei iraniene din Damasc, Siria, ucigând şapte membri ai Gărzilor Revoluţionare, armata ideologică a Republicii Islamice, inclusiv doi ofiţeri de rang înalt.

Bilanţul total al raidului a fost de 16 morţi, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

Rahim Safavi a declarat că, din cauza ameninţărilor iraniene, Israelul "a închis până ieri 27 de ambasade de teamă", inclusiv cele "din Iordania, Egipt, Bahrain şi Turcia", o afirmaţie neconfirmată de alte surse, transmite News.ro.

Ayatollahul Ali Khamenei a avertizat miercuri că Israelul va fi "pălmuit" pentru acest atac

Oficialii iranieni nu au dat nicio indicaţie cu privire la momentul sau locul unde vor riposta, pe fondul temerilor din multe ţări că tensiunile din Orientul Mijlociu ar putea escalada la şase luni de la începutul războiului dintre Israel şi palestinienii de la Hamas din Fâşia Gaza.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Teheranul amenință iar Israelul: "Nicio ambasadă israeliană nu mai este în siguranţă".