Antena Meniu Search
x

Video "La un moment dat am vrut să vând". Complex rezidenţial de "lux", cu o singură stradă de 3 paşi lăţime, care în capăt se blochează în alt complex

Au vrut să scape de aglomeraţie şi s-au mutat în noroaie. Asta este povestea celor care locuiesc în Bragadiru, alt cartier-dormitor de lângă Bucureşti. Când plouă, străzile se inundă de fiecare dată. Unde mai pui că drumurile sunt înguste chiar şi pentru o singură maşină, trotuare nu există şi nici căi de acces funcţionale. Principalul drum folosit de oameni are sub 4 metri lăţime şi în capăt este blocat tot din cauza haosului imobiliar de aici care a mai permis construirea unui nou cartier rezidenţial închis cu bariere.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 26.04.2023, 17:41

Vezi și

Bragadiru este oraş doar în acte şi în taxele impuse locuitorilor. În rest, condiţiile nu diferă de cele de la sat.  Lipsa infrastructurii se vede cu ochiul liber. La fel ca în multe alte localităţi de la marginea capitalei, şi în Bragadiru s-a construit ca-n codru, fără reguli sau logică. Aşa au apărut sute de case şi blocuri în camp. Și cu cât s-a construit mai mult, cu atât problemele au devenit mai mari. O casă aici este minimum 100.000 de euro.

Locuitorii se feresc să vorbească despre mafia imobiliară care a acaparat orașul

Oamenii povestesc că haosul imobiliar și-a arătat colții în mandatul fostului primar, Vasile Cimpoieru care a fost la cârma oraşului vreme de 15 ani. În 2021, a fost condamnat la 4 ani de închisoare, după ce instanţa a decis că a autorizat ilegal mai multe afaceri imobiliare cu certificate de urbanism false.

La ultimele alegeri, primar a ieșit Gabriel Lupulescu, poreclit "Beton", cel mai mare dezvoltator imobiliar din localitate. A promis, în campania electoral, că va dezvolta oraşul.

Locuitor: Uite, câta cartierul e aici! E construit de el. El e primar acum. Ar putea el să-şi dea seama, băi frate am vândut la 4.000 de familii, mai sunt încă 1000 aici. Ce să vorbim? La un moment dat am vrut să vând. Îţi spun sincer. Era strada asta făcută din banii noştri. Erau noroaie. Plecam la muncă cu saci de gunoi în picioare. Nu aveam drum, gaze, curent, utilităţi. Şi asta e privată. Nu vrea să le ia primăria că zice că nu are bani.

De teamă, locuitorii se feresc să vorbească despre mafia imobiliară care a acaparat orașul în fața camerei de filmat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Exclusiv Observator » "La un moment dat am vrut să vând". Complex rezidenţial de "lux", cu o singură stradă de 3 paşi lăţime, care în capăt se blochează în alt complex