Antena Meniu Search
x

Video Ministerul Educaţiei, despre profesorii care fac meditaţii cu propriii elevi: "Interzis prin lege"

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre ce schimbări urmează în învăţământ, mai ales că mai avem mai puţin de o lună până la începerea noului an școlar, şi cazul elevilor care fac meditaţii.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 09.08.2022, 16:20

Elevă care face meditaţii
Elevă care face meditaţii - Profimedia Images

Meditațiile sunt, de foarte mult timp, sprijinul elevilor care se pregătesc fie pentru evaluarea națională, fie pentru bacalaureat și doresc să aprofundeze materia, mai mult decât o fac la orele de curs.

În cadrul Podcast-ului Observator, Ministrul Educației a declarat că meditațiile nu sunt încurajate de către Minister, însă, la momentul actual, nu există o lege care să le interzică, decât în cazul în care este vorba despre meditațiile oferite de un profesor propriilor elevi de la clasă. 

Ministerul Educaţiei nu incurajeaza sistemul de meditaţii. Dar sistemul de meditaţii există în orice stat al acestei lumi. Din punct de vedere al sistemului de educaţie, este total nerecomandabil, chiar interzis prin lege, să faci meditaţii cu propriii elevi de la clasă”, a declarat acesta.

Vor exista alte măsuri care să controleze astfel de situații

În momentul de față, Ministerul Educației nu deține atribuții de control din acest punct de vedere, „însă va exista o comisie națională de inspecție școlară care va avea ca obiectiv exact respectarea acestor reguli ce țin de deontologia profesională.” 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Exclusiv Observator » Ministerul Educaţiei, despre profesorii care fac meditaţii cu propriii elevi: "Interzis prin lege"