Antena Meniu Search
x

Video Pentru ce vrea Nicușor Dan să facă două referendumuri, după ce a fost reales primar al Capitalei

Alegeri locale 2024. Ales pentru un nou mandat în fruntea Capitalei cu un scor zdrobitor, Nicuşor Dan a declarat că prioritatea sa, la începutul noului mandat, vor fi două referendumuri. Acesta a dezvăluit şi când vor avea bucureştenii apă caldă şi căldură, dar şi care sunt cele trei mari proiecte pe care vrea să le finalizeze în următorii 4 ani. Iată câteva declaraţii făcute, în exclusivitate, la Observatorul orei 19.

Alessandra Stoicescu
de Alessandra Stoicescu

la 11.06.2024 , 07:55

Nicuşor Dan, actual şi viitor primar al Capitalei, a dezvăluit aseară, în platoul Observator, când vor avea bucureştenii căldură şi apă caldă.

"Am făcut progrese, am schimbat 110 kilometri de magistrală, am mai construit centrala de la Titan. Avem 15 şantiere mari deschise, am făcut 50 de kilometri anul trecut, o să facem 70 anul acesta. O să fie tot mai bine. Peste 4 ani o să ajungem la jumătate din reţea Deci abia peste 4 ani, cu mari eforturi, o să reuşim să înlocuim jumătate din reţea şi în felul ăsta", a declarat Nicuşor Dan, primarul Capitalei.

Articolul continuă după reclamă

Obiectivele propuse în următorii 4 ani

Pe acelaşi subiect

Edilul a dezvăluit şi câteva obiective din următorii patru ani.

"50 de kilometri de tramvai, am semnat contractele. 250 de noi tramvaie, avem studiu de oportunitate. Semaforizare inteligentă pe care, într-adevăr, am promis-o şi n-am făcut-o. Deci din perspectiva asta, va fi un mandat mai uşor. Pe de altă parte am avut criză de COVID, am avut. În mandatul ăsta, războiul din Ucraina, explozia preţului de gaz. În fine".

Ce referendumuri vrea să convoace Nicușor Dan

Nicuşor Dan a vorbit şi despre cele două referendumuri pe care vrea să convoace. "Una este împărţirea banilor decisă de Parlament între Primăria Capitalei şi Primăriile de Sector şi a doua este cine dă autorizaţiile de construire în Bucureşti. Vreau ca Bucureştiul să facă lucruri mari, eu vreau să aducem 10 mii de noi studenţi străini în Bucureşti, ca să punem Bucureştiul pe harta academică, dar nu putem pentru că Universitatea de Medicină n-are spaţii, Universitatea Bucureşti n-are spaţii, ASE-ul n-are spaţii, da, şi ei nu au bani să-şi construiască", a declarat Nicușor Dan, ales din nou Primar al Capitalei. 

Nicușor Dan, care are 54 de ani, a mai candidat pentru funcția de primar general al Bucureștiului la alegerile din iunie 2012. Funcţie pe care a obţinut-o abia în 2020, când a fost ales cu 42,8% din voturi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Exclusiv Observator » Pentru ce vrea Nicușor Dan să facă două referendumuri, după ce a fost reales primar al Capitalei