Antena Meniu Search
x

Video Petro Poroşenko, interviu exclusiv pentru Observator. A vorbit în română şi a adresat o rugăminte ţării noastre

Petro Porosenko, fostul preşedinte al Ucranei, a acordat un interviu reporterului Observator, Laurenţiu Rădulescu, în care a vorbit despre războiul cu Rusia.

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 31.03.2022, 19:07

Vezi și

Pe frontul din capitala Ucrainei, echipa Observator l-a întâlnit pe fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, care a transmis un mesaj întregii lumi într-un interviu în exclusivitate: "Nu îl credeţi pe Putin! Putin nu îşi ţine niciodată promisiunile!"

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Cum vedeţi ceea ce se întâmplă aici? Vedem în spatele dumneavoastră distrugerile, poate oameni care au murit aici. Ce se petrece acum şi ce credeţi că se va întâmpla în următoarele zile, pentru că este foarte, foarte important.

Petro Poroşenko, fostul preşedinte al Ucrainei: Bună ziua stimaţi telespectatori. Pentru noi este ziua dezastrului. Nu este necesar să explicăm ceea ce se întâmplă aici. Este extrem de important că dumneavoastră, jurnaliştii români puteţi vedea cu proprii ochi, criza dezastrului umanităţii care se petrece din cauza măcelului ruşilor care atacă Ucraina. Opt persoane au fost ucise aici, iar în timp ce noi vorbeam aici, jurnaliştii pot confirma că am auzit exploziile trupelor ruseşti, care sunt situate la mai puţin de şase kilometri de aici. Este extrem de periculos acum să te afli în Kiev. Cu toate astea, în toate aceste cinci săptămâni, pentru că azi se împlinesc exact cinci săptămâni de la invazia ruşilor, eu în calitate de al cincilea preşedinte al ţării sunt mândru că am ţinut piept şi am ajutat oamenii, voluntarii. Vreau să transmit cuvinte de apreciere şi pentru partenerii din România, preşedintelui vostru, Klaus Iohannis, pentru susţinere. Vreau să mulţumesc pentru ospitalitatea oferită refugiaţilor ucraineni 

Laurenţiu Rădulescu, reporter ObservatorRuşii au spus, ieri sau alaltăieri că vor părăsi Kievul. Credeţi în asta? Pentru că noi auzim în continuare bombardamentele.

Pe acelaşi subiect

Petro Poroşenko, fostul preşedinte al Ucrainei: În primul rând acest lucru reprezintă o escaladare a sistemului lui Putin. Sunt vorbe, nu fapte. Vă rog, nu îl credeţi pe Putin! Putin nu îşi ţine niciodată promisiunile

Fostul preşedinte ucrainean, despre situaţia actuală din ţară

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Credeţi că oamenii din România pot fi în pericol în următorii ani? Mulţi spun că ucrainenii nu luptă doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga Europă.

Petro Poroşenko, fostul preşedinte al Ucrainei: Chiar înaintea războiului, dacă vă amintiţi ultimatumul lui Putin şi ceea ce a cerut, nu doar din Ucraina ci şi de la NATO, a fost retragerea trupelor NATO din România, altfel va ataca. România este o ţară importantă pentru noi pentru că în 2008, în Bucureşti am primit în cadrul summitului NATO de acolo susţinere. A fost o greşeală, pentru că exact în Bucureşti am putut primi planul de acțiune pentru aderare. Dacă am fi aderat la NATO în 2014, Rusia nu ne-ar mai fi atacat. În această situaţie, sunteţi extrem de norocoşi să fiţi un stat membru al NATO şi o ţară membră a Uniunii Europene. Contăm pe voi să ne susţineţi aspiraţiile europene pentru a primi în acest an statutul de ţară candidată pentru aderare. Şi un alt lucru extrem de important, noi nu luptăm doar pentru Ucraina, nu luptăm doar pentru democraţie şi libertate, noi luptăm pentru întreaga Europă. Luptăm inclusiv pentru România. Îi putem opri aici, nu pot ajunge prea departe. Rugămintea mea pentru toţi românii: Ajutaţi-ne să vă salvăm!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Exclusiv Observator » Petro Poroşenko, interviu exclusiv pentru Observator. A vorbit în română şi a adresat o rugăminte ţării noastre