Antena Meniu Search
x

Video PODCASTURILE OBSERVATOR. România, țara unde bătaia încă este "ruptă din Rai". "Două treimi din părinți își lovesc copiii"

Educația celor mici și celor mari. Ioana Macoveiciuc sau "Prințesa Urbană", scriitoare, mamă și un bun specialist în parenting, a vorbit la Podcastul Observator, cu Mădălina Iacob, despre educația copiilor, comportamentul părinților față de aceștia și modul în care trebuie să gestioneze anumite situații, în raport cu propriul copil.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 18.08.2022, 15:54

Vezi și

Violența asupra celor mici este un subiect extrem de dezbătut în țara noastră, iar în prezent încă sunt oameni care consideră că „bătaia este ruptă din Rai”. Mamă a doi copii, Ioana Macoveiciuc este de părere că violența, atât verbală, cât și fizică, este total nepotrivită și nesănătoasă în educarea unui copil. Câștigarea respectului prin violență și agresivitate, fapt care este destul de răspândit în România, va învăța copilul să creadă că „cine e mai putermic fizic poate să-l convingă de orice pe cel mai slab decât el”.

Ioana Macoveiciuc: „Eu nu cred că asta este sănătos, pentru că copilul învață că cine e mai putermic fizic, poate să-l convingă de orice pe cel mai slab decât el. Genul ăsta de educație, din punctul meu de vedere, pe termen lung este dăunătoare.”

Două treimi din părinți își lovesc copiii, în România

Ioana Macoveiciuc: „Genul ăsta de educație, din punctul meu de vedere, pe termen lung este dăunătoare și cred că vedem rezultatele inclusiv în societatea românească de astăzi, unde avem foarte mulți oameni agresivi verbal, care nu au capacitatea de a-și înțelege și gestiona emoțiile corect. Două treimi dintre părinți își lovesc copiii.”

Părinții sunt încurajați și să se informeze foate mult, pentru a reuși să înțeleagă modul în care se manifestă un copil într-o situație delicată, pentru a ști cum să reacționeze și acționeze asupra situației.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Exclusiv Observator » PODCASTURILE OBSERVATOR. România, țara unde bătaia încă este "ruptă din Rai". "Două treimi din părinți își lovesc copiii"